בקשת עזרה לתסכול מתמשך

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

18/02/2013 | 12:03 | מאת: ליאת

שלום, אמא שלי (בת 56) חלתה לפני בערך 7 חודשים בסרטן ריאה. היא עברה טיפולים כימותרפיים והקרנות, וחיכתה לבדיקת פט סיטי, כדי לבדוק המשך טיפול. לפני שהסתיימה תקופת המתנה זו, היא חשה כאבים עזים בראש, ולפני כחודש אובחנו אצלה גרורות בראש, כשהעיקרית נמצאת במוח הקטן, וגרמה לחוסר שיווי משקל ולחוסר קורדינציה ביד. החליטו שהיא תקבל הקרנות על כל הראש במשך 10 ימים רצופים, ושיחררו אותה הבייתה. היא סיימה את ההקרנות בראש,לפני כשבוע וחצי. חשוב לציין שיומיים לאחר תום ההקרנות, היא חשה כאבים ברגל. עשו לה אולטרסאונד וגילו קריש דם, המטופל כרגע על ידי זריקות ומורפיום.אמרו לה שעכשיו היא צריכה לחכות חודש וחצי לבדיקת MRI בראש. אנחנו כבר ממש מפחדים מתקופות ההמתנה, כי אף אחד לא עוקב שמשהו נוסף לא מתפתח. מה אפשר לעשות כדי למנוע התפתחות של בעיות נוספות? בנוסף, אנחנו רוצים לדעת האם יש טיפולים כאלה ואחרים, בארץ או בחו"ל, שאפשר להעזר בהם? טיפולים חדשניים או כאלה נסיוניים..למי אפשר לפנות כדי לבדוק זאת? **חשוב לי לציין שהרופאים החליטו על הקרנות, אך לא שללו ניתוח ראש בהמשך. תלוי איך הגידול יגיב להקרנות.

26/02/2013 | 08:21 | מאת: ד"ר אנדי קנר

ליאת בוקר טוב, טיפולים בגרורות מח כולל קרינה לכול המח, רדיוכירורגיה וניתוח. לכל מטופל צוות הרופאים המטפלים מחליטים על התוכנית המיטבי. יש אפשרות להשתמש בסוג טיפול אחת או לשלב בין האופציות. מקובל לנתח גידולים גדולים (30 או יותר מ"מ) או גידולים שגורמים להפרעה נוירולוגית קשה. גידולים קטנים (פחות מ 25 מ"מ) ובודדים (1-3 גידולים) מתאימים לרדיוכירורגיה. לחולים עם יותר מ3 גרורות טיפול הקרנות לכול המח היא האופציה המועדפת. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח