גרורה במוח כתוצאה מסרטן ריאות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

18/09/2012 | 00:02 | מאת: עופר

שלום, אבי חולה מזה שלוש שנים בסרטן ריאות מסוג סרינומה של התאים הלא קטנים (עם מרכיבי אדנוסקוואמוס). לפני שבוע חלה הרעה במצבו ואחרי שהתלונן אצל רופא המשפחה שלו על כאבי ראש, אפאתיות וחוסר קורדינציה ונבדק ב-CT ראש, התגלו מספר גרורות במוח. עד כה, התמודדנו (המשפחה) עם סרטן הריאות ודאגנו לברר על הטיפולים החדשים ביותר שקיימים ומחקרים שתמקיימים בארץ, רציתי לשאול אותך, מהם הטיפולים הקיימים לגרורות במוח כתוצאה מסרטן ריאות? האם יש אפשרות להקטנה משמעותית של הגרורות עד להפסקת התופעות הקשות שלהן? האם אין הרבה סיכויים לשיפור או הארכת חיים משמעותית? כרגע הטיפול הוא 10 הקרנות למוח, יום אחר יום.. ושאלה כללית, האם אונקולוג לא אמור לשלוח חולה בסרטן ריאות לבדיקות CT ראש מידי תקופה כדי לבדוק שלא נשלחו לשם גרורות מהסרטן העיקרי בגוף? תודה רבה, עופר.

19/09/2012 | 09:20 | מאת: ד"ר אנדי קנר

עופר שלום, באופן עקרוני יש מספר אופציות לטיפול לגרורות מח. זה כולל ניתוח להוצאה (לגידולים גדולים יותר), רדיוכירורגיה (קרינה חזקה חד פעמי) וקרינה לכל המח. כמובן כל אופציה לבד או בשילוב. לגבי בדיקות CT מח למעקב: לא מקובל לבצע בדיקות ללא עדות לגידול מח לחולי סרטן. אין לזה יעילות ואפקט על הטיפול. גם לא ברור מתי לבצע בדיקות CT מח לחולה ללא עדות לגרורה מחית. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח