בדיקת MRI מוחכולל גזע המוח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

18/07/2020 | 11:46 | מאת: דינה

בוקר טוב פניתי לנוירולוג עקב טשטוש ראייה לשנייה.הטשטוש הוא כל פעם בעין אחרת ועם הפוגות.הרופא ביקש לשלול פגיעה סטרוקטורלית/דמיאלינטיבית. כעת אני מחכה לבדיקה.התור עוד רחוק ונוספו תלונות חדשות כמו הירדמות של חצי לחי שמאל לכמה שניות.קרה לי כשלוש פעמים במשך חודש ושבוע.כמו כן דברים ישנים מאוד כמו חוסר ריכוז או איבוד זיכרון לטווח קצר,שינוי התנהגות כמו ניקיון של ידיות של דלתות וחשש מהרעלת עופרת.את כל אלו לא ציינתי בפני הרופא.כי התביישתי לומר.האם לדעתך יש צורך לחזור לנוירולוג בקשר לטענות שרשמתי או שכבר ישימו לב לדברים האלה בMRIמוח כולל גזע המוח? ושאלה שנייה בבקשה האם חובה להזריק בבדיקה זו גדולניום? סליחה על האורך ותודה רבה.

כפי שכתבת, MRI אמור לתת מענה לבעיות סטרוקטוראליות/דמיילינטיביות. הזרקת גדוליניום משפרת את הסיכוי לכך. שאלות אחרות שאת מעלה לא בהכרח יקבלו מענה. כך שכדאי לספר לרופא את כל מה שמטריד אותך.

20/07/2020 | 16:32 | מאת: דינה

תודה רבה על המענה המהיר. לא הבנתי אם יש חס וחלילה גידול במוח בודקים רק באזור שבו מופיע הטשטוש ראייה? או שבודקים אם קיים גידול בכל המוח? תודה רבה לך.

בבדיקת MRI נכלל כל המוח.

21/07/2020 | 14:29 | מאת: דינה.

שוב תודה רבה לך וכל הכבוד לך. עזרת לי מאוד.

מנהל פורום גידולי מוח