ליפני ניתוח משהו שאני רוצה לדעת אם אפשר

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

15/06/2020 | 10:42 | מאת: אלי

שלום דוקטור אני ליפני ניתוח לממצא בגודל 11*7 במוח טמפורלי ולא תסמינית לאחר מעקב של שנה ללא שינוי בכל זאת הוחלט לנתח ולהוציא .. הממצא יכול להתאים גם לדיסלזיה קורטקלי וגם לגליומה דרגה נמוכה 2 שלפי הרופא 95 אחוז שזה גידול דרגה נמוכה השאלה שלי גם אם אחרי הוצאה רואים נגיד שמבחינת בדיקות גנטיות וכל הבדיקות שזה גידול " חלש " מה סטטיסטי חזרה של התהליך אחרי כמה שנים נגיד .. אני יודע כל דבר לגופו אבל השאלה שלי היא שאלה סטטיסטי .. אשמח מאוד לשמוע ממך .... תודה רבה

הסטטיסטיקה תלויה בטיב הממצא. מאחר והוא לא ידוע, קשה לתת נתונים סטטיסטים.

16/06/2020 | 11:37 | מאת: אלי

אני מודה לך דוקטור ומבין את תשובתך ... אבל יש מקרים שבהם צפי אחרי הוצאת של דרגה 2 היא ל 30 שנה קדימה נגיד? או שזה נדיר מאוד מאוד

נדיר

18/06/2020 | 17:22 | מאת: דן

קשה לענות לך על השאלות שאני מבין שמטרידות מבלי סתם לגרום לך ליותר חרדה. אני מבין שהאבחנה שלך היא על סמך ממצא בצילום MRI ולא עי ביופסיה. אתה ללא תסמינים אז אני מניח שמדובר בממצא אקראי (עברת צילום CT או MRI לבירור בעיה אחרת ומצאו כתם חשוד לגידול). אני מאד מקווה עבורת שמדובר מגליומה מדרגה 1, כי אז הסרה שלה תביא להחלמה מלאה ב 95% מהמקרים. עבור דרגה 2 למרבה הצער 99% מהמקרים עם או ללא הסרה, בתוך 10 שנים הגידול יהפוך לאגרסיבי ויסתיים בתמותה, ולא משנה עם מדובר בגליומה מסוג אסטוסיטומה, אליגו-אסטוסיטומה, או מעורבת. חציון תוחלת החיים לגלמיומה מדרגת ממאירות נמוכה 2 לפי ארגון ה WHO עומד היום על 7 שנים. אבל יש מקרים יוצאי דופן. אחרי הכל, ארגון ה WHO בקושי מצליח להתמודד עם נגיף הקורונה, אז לא ההיתי לוקח כל מה שהם אומרים כתורה מסיני.. ממליץ לך להתעייץ עם עוד כמה מומחים לפני החלטה על ניתוח, בעיקר אם אתה בריא ואין שום תסמינים. בהצלחה והרבה בריאות. סטודנט לרפואה.

מנהל פורום גידולי מוח