המשך לשאלתי מקודם דוקטור

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

19/11/2019 | 13:52 | מאת: רועי

לאחר שהייתי אצל ניורוכירוג מומחה עם הדיסק הוא ראה נקודה לבנה בצד ימין של המוח ונתן שלוש הופציות או דלקת ,או שנולדדתי עם זה או גידול בתהליך התחלתי ולא אלים.. הפנה אותי לעשות עוד mri בשיטה של mrs ... כדי לשלול דלקת ולקבל כיוון יותר מדויק של האם זה מולד או גידולי... השאלה השיטה של mrs למה זה יותר מדייקת ? הוא רשם שהאם זה גידולי בתהליך התחלתי כמו שהוא אפשרי להסיר וסיכוי נמוך שזה דלקתי ... אני בן 32 דוקטור הנורולוג בלי לראות את הדיסק לפני שהפנה אותי לניורוכירוג אמרה לי שלדעתה זה משהו מולד .... האם מחייב לעשות גם ביופסה בהרדמה מלאה על מנת להגיע לתוצאות ? כי זה מה שניורוכירוג אמר שאם זה לא דלקת נעשה ביופסה על מנת להבין

19/11/2019 | 13:56 | מאת: רועי

ועוד משהו קטן ברשותך חות ממה ששאלתי... האם זה גידול התחלתי לא היו רואים בסיטי ? כי סיטי ראש וצוואר לפני חודש יצא תקין ... אשמח אם תוכלע לענות לי על השאלה הזאת ועל השאלה ששאלתי מקודם למעלה בתגובה .... מצטער על כל השאלות פשוט קצת לחוץ מאי וודאות והבנה בנושא... תודה רבה

CT ראש צוואר לא תמיד מדגים היטב את המוח. לא ברור משאלתך מה בדיוק עשית.

mrs יכול להוסיף נתונים על טיב התהליך ובחלק מהמקרים (לא תמיד) לסייע לאפיין את מהות הנגע. לגבי ביופסיה, כדאי לראות את הצילומים לפני שממליצים או לא.

20/11/2019 | 10:34 | מאת: רועי

תודה רבה... הגעתי לבת חולים בגלל סחרחורות ואי יציבות .. עשוה סיטי ראש וצוואר .. בדיקות דם צילום חזה רופא עניים וראיתי גם נורולו והכל יצא תכין והשתחררתי הביתה עם עוד בדיקות שצריך לעשות דרל הקופה כמו הולטר לחץ דם ולב ודם נתנו אמ אק איי של המוח להמשך בירור כזה .. ובתוצאה של אמ אר איי בדיסק הניורוכירוג ראה נקודה לבנה וקטנה .. למרות שאמר שאין קשר בין הסחרחורות שהיו לנקודה הזאת אבל בכל זאת נתן לי המשך בירור בדיקה לאמ אי אי mrs.... הנורולוג ששלח אותי לרופא ניורוכירוג אמרה שלעדתה זה משהו מולד ... ניורוכירוג לא פסל את זה ואמר אבל באותה מידה אמר שזה יכול משהו דלקתי אומנם לדעתו הסיכוי נמוך שזה דלקתי ... ואמר גם יכול להיות משהו גידולי בתהליך התחלתי ולא אלים ויש להסירו במקרה וזה מה שיראה הביופסה ... מה דעתך על כל זה מניסיונך והאם נקודה 1 לבנה קטנה גם מתאימה לטרשת נפוצה לדעתך ? תודה רבה

מנסיוני, לא מתחייבת על תשובה מבלי לראות. הרבה בריאות.

21/11/2019 | 09:31 | מאת: רועי

הבנתי אותך .. בכל זאת הייתי רוצה לדעת האם נקודה 1יכולה להתאים לטרשת נםוצה ?! .... בכל זאת תודה לך

21/11/2019 | 09:43 | מאת: רועי

וכמובן וידועה לי שאין פה שום התחייבות

מנהל פורום גידולי מוח