פענוח Mri מוח עקב חולשה בפלג גוף ימין

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

09/11/2018 | 13:14 | מאת: o.h

שלום מעוניין בפענוח Mri מוח לאחר כאבים וחולשה בפלג גוף ימין 1.א.תהליך תופס מקום אינטרה אקסיאלי באיזור פרי-צנטרלי משמאל , קוטרו כ 42 מ"מ. ללא בצקת מלווה ניכרת. אפקט המסה מקומי בעקרו עם סטייה קלה בלבד של האמצע לימין, יש האדרה היקפית עם מרכיב נודולרי ומשקעי דמם.התהליך היפרדנסי בדיפוזיה בהיקפו. ב.הממצא כאמור באיזור פרי-צנטרלי . הסולקוס הצנטרלי אינו ניתן לזיהוי לרוב אורכו. רושם אפשרי כי מרכזו של התהליך פוסט צנטרלי ג.הממצא לא הודגם בבדיקה הקודמת ד. לא נכרים קשרים האדרתיים אבנורמליים נוספים ה.התמונה חשודה כתהליך נאופלסטי משני בודד. באבחנה מבדלת תהליך נאופלסטי ראשוני לא שגרתי. המאפיינים פחות סוגסטיביים לאפשרות של תהליך דלקתי והם אינם תואמים אבצס 2.לאוקואריאוזיס סוב-קורטיקלי מתון בפרדילקציה סוב-קורטיקלית , בדומה לבדיקה הקודמת . יכול לבטא שינויים ישנים ממקור איסכמי , יתכן מיקרואנגיופתיים 3. אין רואים סימני כיארי או הידרוצפלוס תודה רבה

בתשובה ייתכנו מספר אפשרויות. לא מסרת פרטים קליניים אשר יכולים לסייע באבחון. בכל מקרה יש ממצא לא תקין המחייב התייחסות מהירה. אנא, פנה לרופא שלך בהקדם האפשרי.

מנהל פורום גידולי מוח