התייעצות - מקרה מוזר\מעניין

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

04/03/2018 | 22:54 | מאת: זיו

לדר שלום לא יודע אם זה המקום לשאול, אבל אם בכן זאת תוכלי לתרום מדעתך זה בטח לא יזיק. אני בן 46 ובדרך כלל בריא. לפני כחצי שנה עברנו לדירה חדשה. מיד כאשר נכנסתי לדירה הרחתי ריח מוזר שלא הרחתי לעולם בעבר. מין שילוב בין ריח של קטורת לריח שלטונר של מדפסת. הריח הופיע באותה דירה בצורך גל רגעי שנמשך כמה דקות ואז נעלם. אשתי והילדים לעולם לא הריחו את הריח. מאז במשך 4 חודשים בהם גרנו בדירה, לפחות פעם אחת ביום אני מריח את הריח ממש חזק בתוך האף. שוב זה גל שנמשך דקות ונעלם. רק אני מריח את הריח. עד לפני חודשיים וחצי הנחתי שאכן קיים ריח מוזר בדירה שככל הנראה רק אני מריח בגלל חוש ריח מפותח. אבל מזה כמעט 3 חודשים, הופיעו סימפטומים נירולוגיים חדשים שמעולם לא היו. 1. כאבי ראש לא חזקים (עמומים) שההיתי מדרג 1 עד 3 מתוך 10 באופן יום יומי אשר באים והולכים במשך היום. נמשכים לא יותר משעה. מיקומם במצח וחלק עליון (משתנה). 2. תחושת סחרחורת רגעית ובחילה למשך שניות אשר מרגישה ממש כמו תחושת בחילה בעקבות נסיעה או קרוסילה. הטריגר לתחושה: התבוננות באובייקט קרוב כגון טלפון נייד, תוך כדי שהרקע נמצא בתנועה. למשל התבוננות במסך הטלפון תוך כדי הליכה (תמונה זזה בשדה הראיה ההיקפי), או למשך התבוננות במסך מחשב נייד בזמן מנוחה, כאשר מעבר למשך המחשב מסך הטלויזיה פועל ויש תמונה זהה מהר אותה אני רואה רק בשדה הראיה ההיקפה ללא התמקדות (התמקדות העניים רק באובייקט הקרוב). כתוצאה מפעולות פשוטות אלו אני מיד מקבל תחושה של MOTION SICKNESS כאילו זה הרגע ירדתי מקרוסה. מיד אני מפנה את המבט מהאובייקט, התחושה נעלמת. יש לציין שלא ניתן לשחזר אותה עי חזרה על אותה פעולה שגרמה לה! התחושה הינה בלתי רצונית ואקראית לחלוטין! בעקבות הסימפטומים החדשים, התחלתי לחפש ברשת וראיתי שזה יכול להגרם גם בגלל גידולים במוח. כעבור כמה שבועות של המשך הסימפטומים הנל, הריח המוזר שבמשל 4 וחצי חודשים היה מוגבל לגלים קצרים רק בדירה החדשה, התחיל להופיע כגלים של עד 10 פעמים ביום בכל מקום בו אני נמצא ולא רק בדירה! אז הבנתי שלא מדובר בריח פיזי אלא הזיות ריח. כאן כבר פניתי לרופא המשפחה ששלח ל CT מוח. כבר ההיתי בטוח שהולכים למצוא לי גידול, אבל ה CT שנעשה פעמיים עם וללא חומר ניגודי חזר תקין לחלוטין ללא כל ממצא פתלוגי. רופא המשפחה אמר לא סביר כלל שגידול מוחי שכבר פיתח סימפטומים לא יתגלה ב CT עם חומר ניגודי. הוא יותר סבור שמדובר בבעיה פיסיכלוגית על רקע חרדה. נתן לי כדורי קלונקס שיש ציין שהפחיתו את תדירויות הזיות הריח וגם את תדירויות כאבי הראש. אבל לא את התחושת בחילות התנועה המוזרות. כאבי הראש מופיעים עכשיו כמה פעמים בשבוע ולא כל יום עם הקלונקס. הזיות הריח מופיעות כפעמיים ביום, ושוב בעיקר בדירה ופחות במקומות אחרים. במקביל, נשלחתי לבדיקה את נירולוג, אבל התור רק בעוד חודש וחצי. כל התסמינים נמשכים כבר 3 חודשים או 7 חודשים אם מתחילים לספור מרגע המעבר לדירה והרחת הריח המוזר לראשונה. רופא המשפחה משוכנע שמדובר בתסמינים סומאטיים על רקע חרדה, ככל הנראה בעקבות רכישת הדירה והמעבר (בכל זאת משכנתא נלה לי על הראש.. :) אמר שהוא ישאיר את ההחלטה לביצע MRI לנירולוג, אבל סבור כי הנירולוג קודם יבצע בדיקת EEG שיותר מתאימה למקרה שלי, לאור העובדה שאין ממצא ב CT. לגבי הזיות הריח, הוא אמר שנדיר מאד שגידול מוחי יגרום לכך. יש אפשרות להזיות בעקבות פרקוסים של אונה טמפוראלית, אבל הוא מעולם לא שמע על פרקוסים שהתבטאו רק בהזיות ריח ובעיקר כאלו שמקובעות למיקום מסויים, גם אם למשך 4 חודשים... אמר שגם אפילפסיה לא עושה סלקציות גיאוגראפיות.. ולכן ההסבר הכי הגיוני הוא תסמיני חרדה קשים בעקבות רכישת הדירה החדשה... אשמח מאד לשמוע את דעתך. האם הסיפור שאני מתאר עדיין יכול להגרם מגידול מוחי שלא ניתן לראות כלל ב CT עם חומר ניגודי? תודה. זיו

הגידול המוחי שבאופן אופייני גורם להזיות ריח נראה בד"כ ב CT היטב. העובדה שבדיקת ה CT תקינה מורידה באופן ניכר את הסיכוי שיש גידול. מאחר ואיני מומחית לענייני חרדה אני מעדיפה לא להביע דעה. מציעה שתמתין לבדיקה של הנוירולוג.

13/03/2018 | 03:21 | מאת: זיו

תודה. ראשית מעדכן שכאבי הראש והסחרחורות נעלמו מזה שבועיים. אבל לא הזיות הריח שממשיכות והפכו למטרד של ממש. אתמול סוף סוף נבדקתי עי נירולוג, שהסתכל על ה CT, שמע את התלונות, שאל כמה שאלות, וביצע בדיקה נירולוגית ידנית. לבסוף קבע שאין מדובר בבעיה נירולוגית. סירב לשלוח ל MRI או EEG. אמר שאין המקרה מצדיק בדיקות כאלו... המליץ המשך בירור מול רופא המשפחה או א.א.ג... אני יודע שזה לא ממש התחום שלך, אבל הודה לך אם יש לך רעיון כיצד אפשר להמשיך עם הבירור? האם CT מוח מחסה גם ממצאים בסינוסים ואף? האם כדאי לבצע CT מערות פנים? או לגשת לבדיקת MRI פרטית? מחר אני חוזר לרופא המשפחה עם מכתב סיכום מהנירולוג. אני חושש שרופא המשפחה גם יחליט שאין מה להמשיך בבירור... בנוסף קראתי שגם גידול נדיר מאד בשם נירובלסטומה יכול לעיתים להתחיל באזור באף אשר אחרי על חיישני הריח. האם גידול שכזה גם אמור להתגלות ב CT מוח? תודה זיו

לא ניתן ולא נכון לתת ייעוץ אישי במסגרת הפורום. אם אתה לא מסופק מהמענה שקיבלת זכותך לקבל חוות דעת נוספת. לגבי ה CT, בד"כ רואים גם את מערות הפנים אבל צריך להסתכל בצילומים ולראות כמה ואיך. אין לי נסיון עם נוירובלסטומה- כנראה מאד נדירה במבוגרים..

מנהל פורום גידולי מוח