כאב ראש ממושך........

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

04/02/2018 | 12:55 | מאת: רינת

שלום דר בת 35 בריאה בדרך כלל כבר חודש וחצי יש לי כאבי ראש חזקים שלא מרפים כמו דפיקות זרמים ודקירות בלבול חוסר ריכוז עשיתי ct ללא חומר ניגוד יצא תקין הכאבים עדין מתגברים ולא מרפים בכל שעות היום האם יכול להיות שזה גידול שלא ראו ב c.t איזו בדיקה ממליצה לעשות.תודה

אני לא יכולה להתייחס בפורום לתלונותייך מבלי לקבל את כל הפרטים. CT בלי חומר ניגוד אינה בדיקה ששוללת בוודאות גידול מוחי. MRI היא בדיקה יעילה יותר.

05/02/2018 | 18:09 | מאת: דן

גידולי מוח הם מצב דיי נדיר. הרוב המוחץ של כאבי ראש חדשים מתמשכים אינם כתוצאה של גידול. אם אין הפרעות נירולוגיות כמו חולשת שרירים, פרכוסים, סחרחורות, ובעיקר לאור העובדה שמדובר בכאב ראש פועם, שאינו מתאים לתהליכים תופסי מקום, ויותר למגרנות והפרעות זרימות דם, לא ההיתי חושש מגידול, בעיקר אם ה CT תקין גם אם ללא חומר ניגודי (אגב החלטה דיי תמוהה לבצע CT מוח ללא חומר ניגודי). כאבים כאלו יכולים להיות גם על רקע של חרדה. תחזרי לרופא המשפחה. בשלב זה אל תסכימי לעבור CT חוזר עם חומר ניגודי, חבל על הקרינה המיותרת. לנסות לעקוב, לשקול טיפול אנטי חרדתי, ואם אין שיפור כעבור חודש, להתעקש על MRI, כמובן כל זה בהנחה שלכל הפחות בוצעו בדיקות דם מקיפות... תרגישי טוב

מנהל פורום גידולי מוח