סטרפטקוקוס וגינלי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

26/03/2015 | 10:33 | מאת: שירה

שלום רב. הייתי אצל רופאת נשים שלי כי היו לי כאבים וגירודים בנרתיק מסביב ובפנים. היא לקחה לי בדיקה וגינלית והתשובה הראתה שיש לי סטרפטקוקוס. מה עליי לעשות? האם יש דרך לטפל בלי לקחת אנטיביוטיקה? מה גם קיימתי יחסי מין בלי קונדום האם זה בעייתי לגבר? תודה

שלום לך בתרבית וגינלית שלך צמח חיידק בשם סטרפטוקוקוס מסוג B.(נקרא גם GBS) חיידק זה נמצא ב 15%-40% מהנשים הבריאות. הוא מצוי באופן נורמלי במעיים, בנרתיק ובאזור פי הטבעת, ואינו מועבר ביחסי מין . ה אינו חידק ש"מרגישים" אם הוא שם או לא, לא אמור להיות גרד, כאב וכו' והוא אינו מזיק לאשה. יתכן שהגרד והכאב שאת סובלת ממנו הוא בכלל ממקור אחר - למשל קנדידה ...? כאשר מטופלת סובלת מתופעות כאלו אני מתאימה לה טיפול מדויק בצמחים, תזונה ותוספים. לגבי ה סטרפטוקוק הוגינלי (GBS): במצב רגיל פשוט אפשר להתעלם ממנו ולחיות איתו בשלום. אך בהריון, או יותר נכון בלידה עצם היותו יכול להזיק לעובר שעלול (וגם זה לא מיד) להדבק בדרכו החוצה בתעלת הלידה, ואז לחלות. בהריון הוא לא מזיק לעובר בגלל שאין לו מגע עם הנרתיק-שם נמצא החידק (חוצץ צוואר הרחם הסגור והפקק הרירי), ולכן בעצם ממש מיותר לבלוע אנטביוטיקה. גם אם לוקחים אנטיביוטיקה החיידק עלול לחזור (יש נטייה לנשים נשאיות שהחיידק ישוב ). השיטה הישראלית/אירופאית - לתת אנטיביוטיקה בזמן הלידה לאישה הנמצאת בקבוצת סיכון . או השיטה האמריקאית - לבדוק את כל הנשים ולתת אנטיביוטיקה למי שנשאית . בדיקות ה-GBS אינן מהימנות לחלוטין, החידק יכול "לבוא וללכת", להיות פעיל או רדום ובגדול אם הבדיקה שלילית בשבוע 38 (נגיד) זה לא אומר שלא יהיה חיידק בזמן הלידה. בנוסף, ידועים מקרים בהם טופלה היולדת באנטיביוטיקה והתינוק חלה בכל זאת.ם זאת על האישה לקבל עירוי תוך ורידי של אנטיביוטיקה במהלך הלידה על מנת למנוע הדבקה של היילוד בחיידק. כאשר הלידה מתפתחת במהירות והאם לא הספיקה לקבל את האנטיביוטיקה, יקבל היילוד טיפול אנטיביוטי במהלך 48 שעות לאחר הלידה. כל אישה שהוגדרה כנשאית של סטרפטוקוקוס מסוג B צריכה ליידע את צוות חדר הלידה בהקדם. כפי שאת מבינה אין שום בעיה עם קיום יחסי מין (: וגם לא בטוח שצריך לטפל עכשיו אם אינך בהריון מתקדם. כמובן שתתייעצי עם הרופא המטפל. הרבה בריאות חג שמח M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית