שאלות בנוגע לשיח אברהם לאישה עם שחלות פוליצסטיות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

15/03/2015 | 20:26 | מאת: לימור

שלום, אני בת 31, מאובחנת עם שחלות פוליצסטיות כשנתיים. כאשר, בהפסקת הגלולות האחרונות שעשיתי לפני כ-10 שנים, המחזור היה כרגיל, אך באינטרוולים ארוכים יחסית (35 עד 40 יום). מתקופת האבחון לפני כשנתיים ובמשך כ-7 חודשים לאחר מכן לא קיבלתי כלל מחזור ונתתי לגוף את הזמן בתקווה שהמחזור ישוב באופן טבעי. לאחר מכן, פניתי לטיפולי פוריות וב-IVF הראשון הריתי. לצערי נאלצתי להפסיק את ההריון עקב קרישיות יתר, שהתגלתה בדיעבד. כעת, כ-4 חודשים מהפסקת ההריון, אני מנסה לקבל מחזור באופן טבעי, ע"מ להכנס להריון. בתקופה זו של 4 חודשים אחרונים, אני מטופלת בדיקור סיני, לוקחת פורמלת צמחים, לוקחת וטימין D (בבדיקת דם נמצא חוסר), לוקחת אספירין (רק כמניעה, עקב קרישיות היתר שנמצאה אצלי) ומשתדלת להקפיד על 2 עיסויי טווינה בחודש. ביצעתי שינוי של התזונה בתקופה זו, כך שאני אוכלת רק מוצרים מקמח מלא, הרבה דגנים, ללא קפה, אלכוהול וכו' (אגב, השינוי לא היה דרסטי, תמיד אכלתי די מסודר וטוב, ואני רזה). בנוסף, אני מקפידה על 2-3 פעמים בשבוע של פעילות גופנית במשך שעה. מחזור ראשון קיבלתי לאחר 70 יום מיום הפסקת הלידה. מחזור שני קיבלתי היום, כ-50 יום ממחזור קודם. אני מקווה שבייצתי במחזור האחרון, אמנם לא ערכתי מעקב מסודר, אך בבדיקות דם מלפני שבועיים (באופן מקרי עשיתי אותן בתזמון זה), הערכים היו גבוליים ואולי היו מעט אחרי הביוץ (פרוגרסטרון - 2.9, אסטרדיול - 268), במידה ואכן היה. כעת, אני שוקלת לקחת שיח אברהם בכדי להסדיר את הביוץ, ואולי אף להסדיר את השלב הפוליקולרי (האם השיח עוזר בכך?), כך שהמחזור ישוב להיות סדיר. מספר שאלות בנוגע לשיח: * האם אכן מומלץ לקחת שיח למישהי במצבי, המנסה להסדיר את המחזור ואף להחזיר/להשיב את הביוץ? *אם כן, מה מומלץ - תמצית או כמוסות? למיטב הבנתי מומלץ בד"כ לקחת תמצית כי היא נספגת טוב יותר. * השאלה הכי חשובה - מהו המינון המומלץ במידה ואקח תמצית? ומתי לוקחים את התמצית - בבוקר/בערב/גם וגם? * האם מותר לקחת את השיח בצורה רצופה או שבזמן מחזור לא לקחת אותו? * האם ישנן תופעות לוואי לשיח? האם יש מניעה לקחת אותו בשילוב עם תמציות צמחים, ויטמין D, ואספירין שאני לוקחת בשגרה? אשמח לקבל תשובות, תודה רבה, לימור

שלום לך לימור לשאלותייך: כעת, אני שוקלת לקחת שיח אברהם בכדי להסדיר את הביוץ, ואולי אף להסדיר את השלב הפוליקולרי (האם השיח עוזר בכך?), כך שהמחזור ישוב להיות סדיר. מנסיוני - כמטפלת בבעיות גינקולוגיה ופוריות - הטיפול בצמח לבדו אינו מספיק. אני מתאימה למטופלת תזונה מדוייקת - שילוב של תזונה סינית על פי הסינדרום שלה + תזונה לפי סוג דם. מספר שאלות בנוגע לשיח: * האם אכן מומלץ לקחת שיח למישהי במצבי, המנסה להסדיר את המחזור ואף להחזיר/להשיב את הביוץ? עניתי בתשובה הקודמת.... *אם כן, מה מומלץ - תמצית או כמוסות? למיטב הבנתי מומלץ בד"כ לקחת תמצית כי היא נספגת טוב יותר. עדיף תמצית - אבל כעת ניתן להשיג בארץ תמציות רק בחברות הצמחים . בעבר היה לאלטמן בתמצית וכעת לא ניתן להשיג בארץ. * השאלה הכי חשובה - מהו המינון המומלץ במידה ואקח תמצית? ומתי לוקחים את התמצית - בבוקר/בערב/גם וגם? תלוי - יש מטופלות שאני ממליצה להן פעמיים ביום ויש כאלו שפעם אחת. תלוי במוצר שתשיגי ותלוי במצבך תצטרכי לפנות למטפל לצורך התאמה מדויקת. * האם מותר לקחת את השיח בצורה רצופה או שבזמן מחזור לא לקחת אותו? לא ידוע לי על תופעות לוואי מיוחדות. לא נוטלים אותו בזמן הריון. כמובן שיש אנשים שרגישים לצמחים שונים. אבל אלו מקרים פרטיים. * האם ישנן תופעות לוואי לשיח? האם יש מניעה לקחת אותו בשילוב עם תמציות צמחים, ויטמין D, ואספירין שאני לוקחת בשגרה? לגבי אספירין וויטמין D לא אמורה להיות בעיה לשלב. לגבי שילוב עם הצמחים- תתייעצי עם המטפל שלך לגבי הצמחים הספציפיים שהוא רושם לך בהצלחה בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית