התייעצות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

14/02/2015 | 23:34 | מאת: יעל

שלום מיכל ראיתי בגוגל מאמר שלך על סדירות מחזור לפי הרפואה הסינית . הבעיה שלי שקיבלתי את האלטרוקסין החדש עם תופעות הלוואי ויוטירוקס שגרם להפסקת המחזור (לגרד קשה פצעים והתנפחות החזה לגודל שהיה לי בהריון ) הפסקתי יוטירוקס לפני שבוע וחצי ואני מחכה למחזור והוא לא מגיע. הגניקולג המליץ לי לקחת primolut nor או פרוברה אבל רשום על הקופסה שזה עושה עייפות יתר ואני גם כך עייפה בשל אי איזון בבלוטת התריס. נתנה לי כדורי דיאנה לאחר קבלת המחזור. לדעתי זה ישבש לי את המחזוריות יעשה לי תופעות לוואי ואהיה חייבת לקחת כדורי דיאנה. האם להתחיל בכלל לקחת את התרופות האלה או לחכות למחזור באופן טבעי? יש משהו טבעי שאפשר לקחת או לעשות? תרשמי לי מה שאת יכולה כי אני מיואשת ולפחות תגידי לי אם אני בכיוון שכל תרופה כזו זה טלאי על טלאי ואגרום נזק בלתי הפיך לפוריות שלי . אני בת 45 ואמא לילדה בת 10. מחזור היה סדיר לפני לקיחת היוטירוקס.

שלום לך יעל אני מבינה שאת נמצאת בתהליך של איזון בלוטת התריס. לא מבינה - האם פשוט הפסקת לקחת את היוטירקס? או שהתחלת לקחת משהו במקום? כי אם יש מצב של תת תפקוד של הבלוטה - חייבים לאזן אותה. כל עוד הבלוטה לא מאוזנת כמובן שהדבר משפיע על כל יתר תפקודי הגוף וגם על המחזוריות. אם הבלוטה אינה מאוזנת - גם אם תקחי פרימולט נור - הדבר יביא לדימום וסתי אבל חד פעמי. חובה לאזן את הבלוטה. לגבי המחזוריות והפוריות גם אם המחזוריות קבועה וסדירה - בגיל 45 - איכות הביציות מאוד ירודה ולכן יש הבדל בין לדבר על "פוריות" שבגיל הזה הפוטנציאל להרות מהביציות הוא מאוד נמוך, כמעט אפסי. לדיבור על בריאות נשית - בוודאי שרצוי "לשמר" את המחזוריות באופן תקין, בריא וסדיר ככל שניתן. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות רפואה שלמה בריאות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית