אמנוריאה משנית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

22/09/2014 | 09:50 | מאת: דנה

בת 23. כבר שנתיים לא קיבלתי מחזור. יש לי אמנוריאה שניונית. בגיל 13 קיבלתי את הווסת הראשונה לא הייתה סדירות במחזור. אבל כשכן קיבלתי מחזור זה לא היה יותר מהפסקה של 3 חודשים.!!! תמיד סבלתי מתופעות קדם ויסתיות של עצבנות יתר אני עכשיו במצב רוח ירוד אני כל הזמן עצובה לפני שנתיים הפסיק לי המחזור ועד עכשיו לא קיבלתי מחזור הרופאה אמרה שזה יכול להיות Functional hypothalamic amenrrhea - ההיפותלמוס לא מפריש הורמונים הרופאה אמרה לי לקחת גלולות לכל החיים ואני לא מוכנה לקחת גלולות.!!! להלן תוצאות US גניקולוגי: רחם אורך- 40 מ"מ עובי- 23 מ"מ רוחב- 49 מ"מ מרקם- תקין עובי רירית הרחם- 4 מ"מ שחלות ימנית - אורך- 27 מ"מ רוחב- 11 מ"מ שמאלית- אורך - 29 מ"מ רוחב- 15 מ"מ שאלה 1 - מדוע הפרומילוט-נור שלקחתי לא גרם לי לדימום? שאלה 2 - האם הרחם שלי לא תקין? שאלה 3- מדוע הפרוגרסטון שלי בבדיקת דם יצא נמוך מתחת לטווח הנורמה? על מה זה מעיד? שאלה 4 - מה יכולה להיות הסיבה לכך שהגוף שלי לא מייצר אסטרוגן? שאלה 5- האם תוצאות הבדיקות US מתאימות לדעתך לאבחנה של שחלות פוליציסטיות? הרי יש לי שיעור יתר קשה ואקנה בפנים וגם יש לי אל-וסת. שאלה 6 - מדוע רירית הרחם שלי דקה? איך אפשר לעבות את רירית הרחם? שאלה 7 - האם אפשר לדעת את הסיבה לאמנוריאה שלי לפי כל הבדיקות שעשיתי? מה יכולה להיות הסיבה לכך שהפסיק לי הווסת לחלוטין?

שלום דנה קשה לי לענות לך כי אין לי נתונים מעבר לנתונים היבשים של הבדיקות. כשמגיעה אלי מטופלת שסובלת מאמינוריאה משנית - אני תמיד מבררת: הפרעות אכילה תזונה טראומות בעיות נפשיות - רגשיות היסטוריה משפחתית בעיות גופניות נוספות, מחלות. במקביל אני בודקת סימנים נוספים: אבחנת דופק סינית, אבחנה מרידיאנית, אבחנת גוף ולשון על פי האבחנה אני יכולה להתאים טיפול: דיקור צמחים תזונה ישנו חלק משמעותי מאוד לטיפול בכלים רגשיים שאני משלבת: אייפק, ביואורגונומי, פרחי באך, NLP ועוד אשמח לסייע לך רפואה שלמה M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL גופנפש 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית