שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

04/05/2008 | 21:32 | מאת: חגית

בת 27 נשואה 8 שנים עם 3 ילדים ללא בעיות בכניסה להיריון בהיריון או בילדים , ב"ה . לפני הנישואים רופא איבחן בעיות הורמונליות - תקופות ארוכות לא קיבלתי מחזור והתגלתה ציסטה בשחלה. נאמר לי שאצטרך עזרה להיכנס להיריון. - עזרה שלא היית צריכה. כיום אני משתמשת בגלולות כדי למנוע היריון אני משתמשת ב2.5 חבילות כל פעם כי אני לא סובלת את הדימום ואת העיניין של ההתרחקות מהגבר (מהפן הדתי...) שאלותיי: א- האם יש דרך טבעית למניעת היריון ? הבנתי שהשימוש הממושך יכול לגרום בעיות בעתיד כמו טרשת עורקים וסרטנים שונים (שד, ורחם) כמו כן התגלו אצלי לאחרונה עליה ברמת הכולסטרול והטריגלציטים ... וכאבי ראש מציקים בימים של המחזור- הדימום . ב- האם יש דרך טבעית כדי שאני לא אדמם? ג- יש לי חלום ללידת תאומים או שלישיה האם היריונות כאלו הם טיבעיות? מה הסיכויים שלי לביריון (כמובןתקין) כזה? ד- האם יש דרך ברפואה הסינית לדבר כזה?

שלום לך חגית. מחזור הווסת הנשי הינו תהליך טבעי ובריא שחייב להתרחש אצל כל אשה. ברפואה מערבית הגלולה מהווה את אחדהפתרונות הנפוצים ביותר בקרב גניקולוגים להסדרת המחזור החודשי. אין שום הגיון בלקחת תרופה כלשהי כדי למנוע תהליך טבעי ובריא שאמור להתרחש בגופנו. מבחינה פיזיולוגית הגלולה מביאה את האשה למצב של "הריון מדומה", הרמות ההורמונליות עולות לרמות אשר בהן לא מתקיים שלב הביוץ. רוב הגלולות משלבות את ההורמונים פרוגסטרון ואסטרוגן. על פי רוב נטילת גלולות אינה כרוכה בתופעות לוואי, אבל לעיתים בכ"ז אצל חלק מן הנשים יופיעו: עודף משקל, אקנה, רגישות בשדיים, בחילה, כאב ראש וחולשה. לא ניתן לצפות את תגובתה של האשה לגלולה מסויימת ולכן לעיתים גניקולוגים נותנים מספר סוגים של גלולות עד שנמצאת הגלולה המתאימה. הרמות ההורמונליות אצל אישה הנוטלת גלולות הינן אחידות. אין עליות או ירידות הורמונליות וישנה רק ירידה זמנית עם סיום מחזור הגלולות, המתבטאת בדימום חלש יותר מהנורמה. הגלולה היא בעלת ערך רפואי טיפולי בבעיות שונת- אבל וזה אבל גדול - חשוב לזכור כי ההקלה או ההטבה תהיה כל עוד המטופלת נוטלת את הגלוללות. ברגע שהמטופלת תפסיק את נטילת הגלולה הבעיה תחזור. לגבי השינויים בפרופיל השומנים שלך בדם- חשוב שתבדקי ותטפלי בנושא. לגלולות למניעת הריון אכן עלולה להיות השפעה כזאת. ייתכן כי הסיבה לכך היא גנטית ו/ תזונתית. בררי זאת עם בעל מקצוע. לגבי המיגרנות- את יכולה לטפל בהן בצורה מוצלחת ביותר ברפואה סינית- דיקור וצמחים. מניעת הריון באופן טבעי- יש דרכים רבות: ספוגיות למניעת הריון, קונדום ועוד- בדקי באינטרנט. לגבי רצונך ללדת תאומים/ שלישייה - אין שום דרך טבעית לגרום לכך. בטיפולי פריון מערביים יש שכיחות גבוהה יחסית ללידות תאומים. הרבה בריאות מיכל שלזינגר

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית