מחזור סדיר מידי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

18/09/2012 | 20:50 | מאת: לונה

שלום, אני בת 34, רווקה. עד עתה הייתי מקבלת מחזור מידי חודש, אך במועדים לא סדירים. על פי רוב אחרי 28-30 יום מתחילת הדימום הקודם, ומידי פעם אחרי 34-35 יום. בחצי שנה האחרונה המחזור מגיע בדיוק כל 27-28 יום. אינני נוטלת גלולות. מה יכולה להיות הסיבה לשינוי הזה? מה אפשר לעשות כדי לרווח יותר את המחזורים? מרווחים של 28 ימים הם צפופים מידי עבורי, בפרט שהדימום אצלי נמשך שבוע שלם. תודה רבה, לונה

שלום לונה מחזור סדיר הינו סימן מצוין שמעיד במידה מסויימת על בריאות כללית ובריאות גינקולוגית. מהי הסיבה לשינוי אצלך? קשה לי לדעת... אין לי שום נתונים לגבי המקרה הפרטי שלך. אולי משהו באורח חייך השתנה: שעות שינה מסודרות יותר, אולי תזונה טובה יותר, פחות מתח... אצל חלק מן הנשים ניתן לראות אף מגורים לצד גבר שגורמים לסדירות מחזור (בעקבות נוכחות פרומונים גבריים בסביבה), ו/או מגורים עם שותפה (במחקרים שונים התגלה כי נשים שמתגוררות יחד עם נשים נוספות לדוגמא בתי כלא וכיו"ב חוו מחזורים בתקופה זהה - גם תופעה שקשורה בפרומונים). מחזור סדיר בטווח של 28 ימים נחשב לתקין לגמרי. ברפואה טבעית / משלימה אין "מתקנים" תופעות בריאות. רק שימוש בגלולות יכול בעצם לשבש את המחזור, עקב פגיעה בביוץ. אני מניחה שאת מעדיפה לשמור על בריאותך ועל פוטנציאל הפוריות שלך שעל פניו נראה תקין, כך שבבוא העת, אם וכאשר תחפצי להרות בעיית ביוץ לא תהווה מכשול עבורך. נתקלתי בעשרות מטופלות שפנו אלי עקב בעיות ביוץ שהחלו בעקבות נטילת גלולות (כאשר הן הפסיקו את הנטילה, הן לא חזרו לבייץ) אני מניחה שאינך מעוניינת בשיבוש אפשרי שכזה ??? אם הדימום ממושך מידי בכך ניתן לנסות ולטפל, הכוונה אם הדימום כבד או לא תקין במידה זו אחרת. לשם ברור כדאי לפנות למטפל ברפואה סינית שהתמחה בגינקולוגיה וזאת על מנת לערוך ברור ואם יש צורך ניתן לטפל. יתכן מאוד (שוב... אני מסייגת... כי אין לי די נתונים על אופי הדימום שלך) שהווסת שלך תקינה לחלוטין. הרבה בריאות שנה נהדרת M.A. DIP ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית, אייפק , NLP פרחי באך והומוטוקסיקולוגיה התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

20/09/2012 | 23:06 | מאת: לונה

תודה על תשובתך המפורטת. לעת עתה גלולות אינן אופציה בכלל מבחינתי, הואיל ואני חוששת מאד מתופעות הלוואי שלהן. אני תוהה אם לרפואה הסינית יש מה להציע כתחליף. לגבי הדימום אצלי - הוא אינו כבד, אבל נמשך שבוע שלם, כאשר ביומיים-שלשה האחרונים של הוסת הוא חלש ביותר. הייתי שמחה בכל זאת לשמוע על אמצעים טבעיים כדי לקצר אותו. תודה רבה!

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית