שחלות פוליציסטיות וביוץ

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

15/12/2019 | 21:20 | מאת: אלמונית

בת 19 את המחזור הראשון קיבלתי בגיל 13 עד גיל 16 קיבלתי את המחזור רק פעמיים בשנה. בגיל 16 התחיל המחזור להסתדר והתחלתי לקבל אותו כמעט כל חודש רק שלפעמים היה אורך 35 ולפעמים 40 ולפעמים 30. אחר בדיקת הורמונים ואולטראסאנד אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות. השאלה היא מה אפשר להגיד על הביוץ אחרי שהמחזור הסתדר? האם יתכן שאין ביוץ או שהביוץ חלש בכל מחזור? מה הסיכויים לביוץ סדיר במצב כזה ? משקל תקין +שיעור יתר (קל) +אין אקנה. אולטראסאונד בשחלה שמאלית מספר רב של זקיקים בשחלה ימינית מבנה pcos תוצאות הורמונים Lh 22.3 IU/L E2 323 pmol/L Fsh 7.2 IU/L Progestrone 2 nmol/L Prolactine 696 miu/l עירנות של שעה Tsh 3.77 miu/l 17-oh-progesterone 5.4 nmol/l Testosterone total 1.63 nmol/l Dhea sulfate 6.8 mcmol/l

שלום לך על פי בדיקות הדם ועל פי בדיקת האולטרה סאונד יש לך שחלות פוליציסטיות. יש לאזן את הציר ההורמונלי על מנת שבכל חודש יתקיים ביוץ סדיר ותקין. כעת המצב אינו כזה. ניתן לעשות זאת באמצעות שיטות טבעיות: דיקור, צמחים, תזונה יאפשרו להגיע לביוץ תקין וסדיר. אשמח לסייע חג שמח מיכל שלזינגר פוריות בטבעיות 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית