איחור במחזור בפעם השנייה בת17

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

17/03/2019 | 12:23 | מאת: אןר

היי, אני בת 17, בתולה ומקבלת מחזור בערך מגיל 12 בדרך כלל לא היו לי בעיות במחזור מלבד דימומים קשים בשנה האחרונה המחזור איחר לי במשך חודשיים וחצי, הלכתי לגינקולוג שהסביר לי שזה נובע מגיל ההתבגרות ומתת משקל שאני סובלת ממנו ונתן לי פרימולוט נור לקחת כשבוע ואז קיבלתי מחזור. מאז עברו כמעט חודשיים ושוב לא קיבלתי מחזור אני לא רוצה להתחיל לקחת גלולות קבוע בגיל הזה מכל מיני סיבות ואחת מהן הוא בגלל התופעות לוואי שנובעות מהגלולות( השמנה וכו') האם יש דרכים אחרות לגרום למחזור להגיע בלי התערבות של גלולות?( תזונה אחרת או כל דבר אחר?) אשמח לתשובה

שלום לך רינת בהחלט מומלץ לא ליטול גלולות על מנת לכאורה "להסדיר" מחזור. גלולות מייצרות מחזור לכאורה אך אינן פותרות בעיות של חוסר איזון הורמונלי אלא מנציחות אותן. בזמן נטילת גלולות אין כלל ביוץ וכאשר מפסיקים את הגלולות כמובן שהבעיה חוזרת להתבטא, ויותר מכך, הגלולות מגבירות את חוסר האיזון מכיוון שאם למשל הסיבה לאי הופעת המחזור היא חוסר דם, כאשר בחורה נוטלת גלולות עצם נטילת הגלולות גורמת לכך שיהיה דימום קבוע בזמן ווסת וכך חוסר הדם הולך ומחמיר. כמטפלת ברפואה טבעית חשוב לי לפתור את הבעיה מהשורש. בהחלט מומלץ לטפל בבעיה באמצעות דיקור, תזונה וצמחים. אשמח לסייע לך מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית גינקולוגיה ופוריות 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית