עיכוב/ מעקב גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/12/2011 | 20:37 | מאת: שולה

050211בני בן 9 וחצי . באחוזון 3 ( שומר עליו הרבה זמן ) גובה 1.23 מטר , משקל 21.5 ק"ג , BMI 14.21 (לפני חודשיים ) . בעיית ADHD - נוטל כדור אחד של ריטאלין LA20 . מאז שנולד יש לו עיכוב התפתחותי רב תחומי : מוטוריקה , שפה ועכשיו ... ביצענו מעבדת שינה - ישן בממוצע 8.5 שעות , ( מתעורר לבד ב 5:30 ) איכות השינה 89% , נרשמו התעוררויות , לא ירד חמצן . הומלץ על בירור קומה נמוכה אצל אנדוקרינולוג . אתמול ביצענו גיל עצמות- 7 שנים , מחר בדיקת דם . מה זה אומר גיל העצמות ? האם יש סיבה לדאגה ? יש לנו תור בעוד חודש וחצי לאנדוקרינולוג - יש עוד משהו שעלינו לבצע לפני ההגעה אליו ? ( שלא נצטרך להגיע ולקבל עוד הפניות לבדיקות שיכולנו לעשות לפני ?) . תודה רבה מראש . שולה .

גיל העצמות ללא נתונים נוספים אונו אומר הרבה. אם הכל בסדר והגדילה בגובה ובמשקל עקביים זה רומז על עתיד גדילה יותר טוב מאשר נראה היום לבקור אצל האנדוקרינולוג יש להביא את כל נתוני הגדילה מהלידה ועד הבקור פנו לרופא הילדים הוא יודע מה להכין. הוא יבדק מה בוצע עד עכשיו ומה יש להשלים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים