תוצאות בדיקת הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/11/2020 | 12:29 | מאת: צבי

שלום רב, בני בן ה13 ו10 חודשים, האט בגדילה במהלך השנה האחורנה (פחות מאוחזון 3, ולפני כן היה אחוזון 7 עד 11) גיל עצמות צעיר (11) עוד לא החל את ההתבגרות המינית (או שרק החלה) עשה לפני שבועיים בדיקת הורמרון גדילה (קלונידין) עם הכנה של טסטוסטרון (100מיקרו"ג) התוצאות: IGF-1 0’ 42.3 nmol/L Cortisol 0’ 626nmol/L GROWTH HORMONE 0’ 0.150 ug/L GROWTH HORMONE 30’ 0.810 ug/L GROWTH HORMONE 60’ 0.201 ug/L GROWTH HORMONE 90’ 3.530 ug/L GROWTH HORMONE 120’ 2.730 ug/L GLOCOSE 0’ 89 GLOCOSE 30’ 90 GLOCOSE 60’ 92 GLOCOSE 90’ 95 GLOCOSE 120’ 91 התור לרופאה לפענוח עוד שבועיים וחצי , אבל האם תוכל בבקשה לפרש לנו את התוצאות. תודה

11/11/2020 | 14:27 | מאת: צבי

הוא עשה גם בדיקת קורטיזול באיסוף שתן 24 שעות(1.5 ליטר) cortisol-U free 24h 35.5nmol/24hr corisol-u free samp 23.6 nmol/L

11/11/2020 | 14:41 | מאת: צבי

תמיד היה באחוזוני BMI נמוכים, בחצי שנה האחורנה השמין ועלה לאחוזון 60 (גם אוהב לאוכל כל סטייק וצ'יפס פעמיים בשבוע, לא חושב שיותר מזה)

שיא הורמון גדילה תקין הוא אם באחד הזמנים בטסט רמת הורמון הגדילה היא מעל 7.5. על כן רמת הורמון הגדילה בטסט שלכם נמוכה מהנורמה במצב כזה יש צורך לבצע טסט הורמון גדילה נוסף. רק אם בשני הטסטים הורמון הגדילה מתחת ל 7.5 מדובר בהפרשת הורמון גדילה מתחת לנורמה

זו לא הצגה תקינה של מצב הבן איסוף שתן 24 שעות ל קורטיזול חופשי , מבצעים בדרך כלל בילד שמן. לא ציינת באיזה אחוזון משקל נמצא הילד. בילדים עם דרגת השמנה גבוהה ערכי הורמון גדילה יכולים להיות נמוכים גם כאשר הם גדלים מצויין כשמציגים חצי מהנתונים על הילד יכולים לקבל פענוח לא מתאים

אז הוא באמת שמן. ולכן חלק מהירידה ברמת הורמון גדילה היא בגלל ההשמנה מחפשים במקרה כזה סיבה נוספת לירידה בקצב הגדילה ועל כן ביצעו בדיקת שתן כדי לראות האם יש הפרשת יתר של קורטיזול. אני תמיד מבצע שני איסופי שתן כדי לאמת את התשובה.

12/11/2020 | 12:50 | מאת: צבי

תודה.............................................

..........................

20/12/2020 | 20:07 | מאת: צ

שוב שלום , סליחה שאני נכנס ממש לפרטים- אבל מיד תבין למה. את הבדיקה הראשונה עשינו ב1.11.20 ויצא מקסימלי 3.5 כפי שראית, בנתיים הוא גבה בס"מ 1.8 במשך 1.8 חודשים (שזה 0.96 בחודש) אמרו לנו לעשות בדיקה שניה ויש תור אחר בשניידר ב14.2.21 ותור קרוב יותר ב30.12.20 בשיבא. אנחנו ההורים של הילד גרושים, ומתווכחים בנושא זה הרבה. אני רוצה שהבדיקה תהיה המוקדמת, והאם רוצה את המאוחרת. (היא מאמינה שהילד LATE BLOOMER כמו בן משפחתה) הוא כבר בן 13 ו11 חודשים,גובהו כעת 146. את הבדיקה הראשנה עשינו ב1.11.20. האם להתעקש ולהקדים את הבדיקה ? האם דווקא איחור הבדיקה בחודש וחצי (הבנתי שהוא כן התחיל את ההתבגרות המינית אבל באיחור) יכול לגרום לכך שהורמון הגדילה יעלה באופן טבעי? כמו כן כתבת "בילדים עם דרגת השמנה גבוהה ערכי הורמון גדילה יכולים להיות נמוכים גם כאשר הם גדלים מצויין"– אז לא כל כך הבנתי, כי הוא לא גדל מצויין (מתחת לאוחזון 3) תמיד היה באחוזוני BMI נמוכים, ומתקופת הקורנה עלה לאחזון 50%. (אצלי הוא אוהב לאכול אנטריקוט וצ'יפס, אצלה יותר מתון). ניראה כרגע שהוא מרזה (בפנים לפחות). גם פעיל יותר (טיולים). האם יתכן שההשמנה של סגר א'– היא זאת שהאטה את הגדילה ואת הורמון הגדילה ? אני מבולבל מה הסיבה ומה התוצאה. הבנתי גם שגדילה היא עד גיל עצמות 16, ולכן צריך להזדרז. שוב לשאלה האם להעקש על בדיקה ב30.12 או שאפשר לחכות ל14.12 תודה.

21/12/2020 | 00:40 | מאת: צ

ושאלה נוספת- נגיד שמיהו LATE BLOOMING - ומפספים זאת, ובכל זאת נותנים הורמון גדילה- האם אפשר להפסיק באמצע ? האם מתן הורמון הגדילה יגרום להפסקת יצור ההרומון הטבעי-שאמור מתי שהוא להגיע - ובעצם הילד יצטרך להמשיך עד סוף גיל ההתבגרות בהרומון המלאכותי ? (False positive , false negative)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים