אמינות בדיקות להורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/11/2020 | 15:23 | מאת: ו.

האם יכולה להיות טעות בבדיקות של גילוי חסר בהורמון גדילה ? לפני יותר מחצי שנה הילד עבר 2 בדיקות לגילוי מצב הורמון הגדילה בגוף. בשתי הבדיקות היה חסר מלא של הורמון גדילה בגוף. הילד בן 10 לא נמוך לגילו , ולמרות שהגדילה שלו הואטה בגיל 7 מאחוזון 70 לגיל 9 לאחוזון חמישים הוא עדיין היה בגובה נורמלי יחסית לבני גילו. גובה אב 178 גובה אם 165 . כעת הוא מקבל הורמון גדילה 7 חודשים והוא בגובה 145.5 אחוזון 80 . זה לא גבוה מדי? הוא לא צריך לשמור על האחוזון 70? האם צריכה לחשוש שקיבל הורמון גדילה בטעות? בנוסף מקבל דקפפטיל 7 חודשים לעצירת התבגרות מוקדמת וכף יד בגל 9 היה 9 וכף יד בגיל 10 תשע וקצת בגלל הדקפפטיל. תודה

05/11/2020 | 15:36 | מאת: ו.

יותר מלחיץ אותי מתי שיצטרך להפסיק הדקפפטיל איך תתקדם ההתבגרות שלו, לאחותו היתה התבגרות מהירה והיא בשלב סיום גדילה ולא הגיעה ל 155 בינתיים אולי גם תישאר 153-154 . אצלה לא נבדקו הורמוני גדילה . אין סיפור משפחתי של הורמוני גדילה או לא ידוע לי של התבגרות.

כדי לענות על שאלות אלה צריך להכיר את התיק של המטופל ואת כל הבדיקות שלו עליך לפנות לאנדוקרינולוג עם כל הנתונים לקבל חוות דעת נוספת

הנושא דיווח מלא ואמיןלרופא של מצב המטופל. חוסר בהורמון גדילה היא אבחנה "קלינית" כלומר אינה מתבססת רק על בדיקת הורמון גדילה בדם. היא מבוססת על צורת ההגדילה, כל ערכי הורמון גדילה בשני טסטים, כל בדיקות המעבדה השוללות מחלה כללית או בעיה אחרת, גיל עצמות, דרגת ההשמנה של המטופל ובדיקה גופנית של המטופל. יש מטופלים ששיא הורמון גדילה בדם הוא 5 נגר\מל כאשר רמה מתחת ל 7.5 היא מתחת לנורמה והם גדלים באופן נורמלי על אחוזון 25 ואף אחד לא יעלה על הדעת לתת להם טיפול. גובהם הסופי יהיה לפחות כמו הפוטנציאל המשפחתי. המטופל הכי גבוה שלי ששיא הורמון גדילה שלו בטסטים היה 1.5 נגר\מל, הגיע לגובה 190 ס"מ. אין לי כל הפרטים המדוייקים על בנך כולל בדיקות, גרפים, מהלך התבגרות ועוד על כן לדון על כך עם נתונים לא מדוייקים ו\או חסרים בדיווח הוא בזבוז זמן ללא תועלת. לדבר על אחוזון גובה גבוה מידי ,קורה כאשר לא מעריכים את קצב הגדילה לפי ההתבגרות. בהתבגרות קצב הגדילה יכול לעלות ולחצות אחוזונים כלפי מעלה עד לשיא מסויים ולאחר השיא יש ירידה החוצה אחוזונים עד כבמר הגדילה. כתוצאה מכך, למשל, ילשד שהוא הכי גבוה בכתה בגיל 12 בגלל תהליך התבגרות מתקדם יהיה הילד הכי נמוך בשכבה בגיל 18. כדי שלרופא תהיה תמונה מלאה ואתה תקבל תמונה מלאה, עליך לפנות לייעוץ לאנדוקרינולוג ילדים עם: 1) כל נתוני הגדילה: תאריך מדידה מלא, משקל, גובה מהלידה ועד היום. 2) כל בדיקות המעבדה כולל תשובות הטסטים שבוצעו ("חוסר מלא של הורמון גדילה" זה מידע לשיחות חברה, לא לאנדוקרינולוג) וצילומי כף יד לגיל העצמות

12/11/2020 | 22:39 | מאת: ו.

תוצאה היתה 0.2 ug/l ו 0.5 בשני הטסטים נלך לחוות דעת נוספת אצלך

אם היתה ירידה באחוזון הגובה ו שיא הורמון גדילה היה בטסט אחד 0.2 ובטסט אחר 0.5 מדובר בהפרשה נמוכה מאד של הורמון גדילה המצדיקה טיפול. התגובה לטיפול שונה מילד לילד. התגובה לטיפול קשורה גם בהתקדמות ההתבגרות. האחוזון עכשיו אינו מעיד על האחוזון שיהיה בגמר הגדילה. אם ההתבגרות מהירה מאד , במקרים רבים הגובה הסופי יהיה על אחוזון נמוך יותר מאשר את רואה היום על כן גם מאיטים את ההתבגרות.לפי מצב הגדילה וההתבגרות מחליטים על המשך הטיפול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים