בת 7.5 התבגרות מינית מוקדמת ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/07/2020 | 20:30 | מאת: אמיר

הבת שלי בת 7 וחצי התחיל לה שיער באיבר במין . עשינו צילום כף יד והתשובה היא -גיל העצמות מתאים לגיל 9 וחצי סטיית תקן כ 8.8 חודשים נמצא בתווך של 3 סטיות תקן מהממוצע . האם הצילום כף היד קובע אם הילדה צריכה טיפול ואם יש התבגרות מינית מוקדמת ? או שצריך עוד בדיקות כדי לקבוע? 2. למה הסטייה 8.8 חודשים אם ההפרש של הגילאים בצילום הוא שנתיים?

קימות שתי מערכות בגות שבדרך כלל מתחילות לפעול ביחד, אך לא תמיד. 1) גדילת השדיים נובעת מהורמונים LH ו- FSH הפועלות על השחלות. השחלות מפרישות את ההורמון הנשי=אסטרוגן והוא גורם לגדילת השדיים-זו התבגרותמינית בבנות. הופעת התבגרות בבנות לפני גיל 8 היא התבגרות מוקדמת 2) הופעת שעור מיני, נגרמת על ידי הורמונים מבלוטת יותרת הכיליה. בלוטה קטנה היושבת על הקוטב העליון של הכיליה. הורמונים אלה גורמים לשעור מיני. אין להם קשר להתבגרות, אין להם קשר להורמון הנשי . אין קשר להגדת שדיים ואין קשר למחזור. הופעת שעור מיני לפני גיל 8 היא מוקדמת. אם גם גיל העצמות מתקדם, כמו שמצאו אצל בתכם, יש לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים כדי לבדוק האם יש פגם גנטי בבלוטת יותרת הכילה הגורם לקידום גיל העצמות ושעור מיני מוקדם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים