שאלה לגבי סוכרת סוג 2

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/06/2020 | 18:30 | מאת: נועם

דר' שלום. ברצוני לשאול האם סוכרת יכולה להופיע עקב אכילה מרובה של סוכר? חשוב לי לציין כי בנובמבר האחרון עשיתי בדיקת דם בה יצאה 100 גלוקוז (ללא צום !!) משמעותה תקינה. אך שברתי את היד, ועברתי ניתוח ולא יכולתי לעשות ספורט זמן רב, וגם אכלתי קצת שטויות וממתקים. האם סוכרת מסוג 2 יכולה להופיע בגיל כזה בדרכ? האם אכילה מרובה של ממתקים יכולה לגרום להופעתה בכזאת מהירות (כמה חודשים)? תודה רבה ! יום טוב מחכה לתשובה

25/06/2020 | 18:31 | מאת: נועם

חשוב לציין שאני בן 14

25/06/2020 | 18:33 | מאת: נועם

חשוב לציין גם שאני לא סובל מאף תסמין אשר ניתן לסבול ממנו בסוכרת. לא עייפות, לא תכיפות במתן השתן, ולא יובש בפה.

סוכרת מסוג 2 יכולה להופיע גם בגיל צעיר. כאשר יש השמנה בולטת יש תנגודת לאינסולין ובהעמסה מרובה של סוכר , הסוכר יעלה מעל הנורמה. אם יש השמנה בולטת ונטיה משפחתית לסוכרת , יתכן ביטוי הסוכרת בגלת אכילת יתר של סוכרים \פחמימות

אין סיבה לחזור על שאלה

פנה למרפאת סוכרת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים