אי ספיקת אדרנל על רקע גנטי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/03/2020 | 11:48 | מאת: רינה לאה

שלום רב ביתי מטופלת באופן קבוע שלוש פעמים ביום בהידרוקורטיזון על רקע אי ספיקת אדרנל. קראתי את הכתבה של שר הבריאות הצרפתי על כך שיש להימנע מאיבופרופן ומקורטיזון מכיוון שעלולה להגביר את המחלה. אני מאוד חוששת, אשמח לדעתך המקצועית על נושא זה.

המידע שאת נותנת הוא לא רציני ולא מדוייק . יש סיבות גנטייות ושונות צריך לדעת מה המחלה המדוייקת הגורמת למה שאת קוראת "אי ספיקת האדרנל"שר הבריאות הצרפתי לא נתן מידע מדוייק 1) הורמון הקורטיזון (קורטיזול, הידרוקורטיזון) הוא הורמון חיוני לחיים עוזר לשמור על לחץ הדם ועוד. כאשר הגוף נמצא בתהליך של מחלה קשה הגוף מעלה את רמת הקורטיזון בדם לפי 3 עד פי 10 לפי סוג המחלה. אם יש מחלה קשה והגוף לא מעלה את הקורטיזון לפי הנדרש, לחץ הדם יורד ומתים!! 2) במחלות בהם אין יצור מספיק של קורטיזול (תלוי בדרגה ובטיב המחלה.) ללא טיפול קיימת חולשה, אין שמירה על רמה סבירה של סוכר הדם ועוד. כדי לאפשל חיים תקינים ונורמליים מחשבים לכל חולה את מינון התרופה. בילדים הידרוקרוטיזון הניתן 3 פעמים ליום ברמה נמוכה המאפשרת גדילה. מכוון שיש בעית יצור, הגוף אינו יכול לבד להעלות את מינון ההידרוקורטיזון שתעזור לו להתגבר על המחלה, על כן לכל המטופלים האלה יש הוראה קבועה שבמחלת חום ובמחלה מסוכנת להעלות את מינון ההידרוקורטיזון פי 3-5 ליום. מתן ההידרוקרטיזון הזו שומרת על הילדים והיא מחכה את מה שקורה בילדים רגילים המיצרים באופן רגיל את ההורמון וחובה לשמור עליה. אם לא אתם מסכנים את חייהם. הכוונה בהגבלת התרופות ממשפחת הקורטיזון לאנשנים שהאדרנל שלהם תקין ונותנים להם מנות גבוהות של ההורמונים האלה. באנשים עם אדרנל תקין מתן מנות גבוהות של קורטיזול, הידרוקורטיזון וכו' מדכאות את מנגנון החיסון. חובה עלייך ללמוד בדיוק את שם המחלה ואת נוהל הטיפול בחולה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים