פענוח צילום כף יד לבן 4 ו10חודשים בגובה 105

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/02/2020 | 13:59 | מאת: ענת

גיל עצמות מתאים לגיל 3 ו6חודשים, פרט לחוסר התפתחות מרכז התרגמות של עצם הלונטום ואפיפיזה של MC-1 ממצאים שמתאימים לגיל 2 ו8 חודשים

נקודת הגובה שנתת תקינה. אבל זה לא מספיק. תלוי אם הוא כל הזמן על אחוזון גובה זה או ירד מאחוזון גבוה יותר. משנה אם הוא מתקדםן במשקל על אחוזון קבוע או יורד באחוזון המשקל. אם הכל תקין אצלו מבחינת עליה במשקל ובגובה ובבריאות, גיל עצמות צעיר, יכול לבשר עתיד גדילה טוב יותר מהנראה היום.

19/02/2020 | 16:48 | מאת: ענת

תודה על התשובה נולד בשבוע 37 משקל 2.52 גובה 49 סביב אחוזון 10 מהלידה אנחנו ההורים אחוזון 95, אז מוזר לנו כל העניין

לא תמיד יש תשובה מדוע מישהו גדל על אחוזון מסויים

את הצילום צריך לראות אנדוקרינולוג. אם באמת גיל העצמות כל כך צעיר ,יש צורך לבצע בדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים