מודאגת - תוצאות טסט ארגינין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/02/2020 | 15:25 | מאת: ו.

היום הילד עשה את התבחין השני ארגינין והתוצאות הן: (יעבור גם MRI מוח) 0.2UG/L 0.5UG/L 0.2UG/L 0.2UG/L 0.2UG/L האם אלה תוצאות סופיות שכן עברו רק כמה שעות... התוצאות הן בטווח של בין 0 ל 8 חמישה תוצאות שכולם אומרות כמעט אותו , דבר האם באמת יש לו חסר בהורמון גדילה לילד שהוא באחוזון 50 נראה ממש מוזר...עקב זאת שגם התחיל התבגרות וגיל עצמות שלו קצת באיחור . האם יצטרך לקבל גם הורמון גדילה גם דקפפטיל וגם אנסטראזול? משום שהורמון גדילה מקדם גיל עצמות ויש התבגרות ...זה חמור לקחת 3 תרופות? איך זה יסתדר האם תרופה אחת לא תשפיע על השניה האם נצטרך לוותר על משהו בגלל שאי אפשר לקחת כל התרופות?

1) אין לי מינימום של פרטים על הנער. 2) למה עושים בדיקת הורמון גדילה לילד שהוא על אחוזון 50? 3) אם הוא על אחוזון 50 למה רוצים לטפל בו. מה האבחנה? מה הסיבה? לא ניתן לענות על שאלתך עם המידע הקלוש שאת נותנת. הדרך היחידה לפנות עם הבן ועם כל הנתונים שלו לחוות דעת שניה של אנדוקרינולוג ילדים

04/02/2020 | 11:41 | מאת: ו.

כתבתי כאן בשם ו. את כל ההיסטוריה בשאלות הקודמות. יכולה לחזור על הפרטים: ילד בן 9 וחצי..ירד באחוזונים מ 75 כשהיה בגיל 7 לאחוזון 50% ובמקביל החלה התבגרות החשש שהיא מוקדמת מעט לפני גיל תשע..עם איחור בגיל עצמות של 8 לגיל 9 בילולוגי. פניתי בהתחלה לאנדוקרינולוגים עקב ירידה באחוזונים אבל אז ראיתי שיש קפיצה בגובה ובמשקל הוא שומר על אחוזון 50 בינתיים. הוא בגובה 138 ושוקל 30 קילו. אב גובה 178 , אם 165. אנדוקרינולוג אחד אמר להפנות לבדוק הורמון גדילה , השני אמר שאין מצב שקיים אצלו חסר בהורמון גדילה. עדיין לא הראיתי להם את התשובות.

תשובת הטסט נמוכה ועל כן חובה לבצע טסט שני. אם גם הטסט השני נמוך מדובר על חוסר בהורמון גדילה , המחייב השלמת בדיקות נוספות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים