זקן מלא - סיימתי את הגדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/07/2019 | 20:01 | מאת: אוראל

שלום, אני בן 15.5, כבר מגיל 15 יש לי זקן כמו של מבוגרים, ממש בכל הפנים, אני עושה הרבה מאוד ספורט, גובה 1.70 מטר, משקל 65 קילו (הרוב זה שרירים), אין לי היסטוריה של גדילת זקן בגיל צעיר במשפחה כמו כן יש לי גם שיעור מוגבר באיבר המין בשנה האחרונה גבהתי רק 5 ס״מ האם אני הולך להפסיק לגבוה בקרוב? האם זקן מלא בגיל הזה מצביע על התבגרות מואצת או משהו כזה? תודה רבה

סיכוי גדול שאתה לקראת סוף הגדילה. צילום כף יד לגיל עצמות יראה מה סיכויי הגדילה. דרגת התבגרות ממש, רק בבדיקת אנדוקרינולוג אפשר לקבל תשובה. זקן ושעור יכולים להיות מושפעים לא רק מהתבגרות אלא גם משנוי הפרשת הורמונים מבלוטת יותרת הכיליה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים