האם גובהה תקין? או לפנות לברור.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/05/2019 | 12:45 | מאת: גיל

שלום רב, בני בן 13 ו 8 חודשים (כיתה ח') גובהו 153 ס"מ משקל 42 ק"ג עוסק בפעילות ספורטיבית כדורסל. מבחינת התבגרות נראה שעדיין לא התחיל בתהליך ללא שערות ברגלים, שפם וכו'. לאחרונה התחיל לשאול ולהרגיש לא בנוח עם גובהו (בחצי השנה האחרונה בקושי גבהה), יש לציין שיחסית לחבריו הוא הנמוך ביותר. בממצאים לבדיקת צילום כף יד רשמו מתאים לגיל הנבדק. הגובהה שלי 190 ס"מ (יש לציין שגם אני התפתחתי יחסית מאוחר), הגובהה של אשתי 168 ס"מ. האם צריך לגשת לבירור נוסף? מודה מראש, גיל

1) בני בן 13 ו 8 חודשים (כיתה ח') גובהו 153 ס"מ משקל 42 ק"ג עוסק בפעילות ספורטיבית כדורסל. תשובה חשוב יותר אם הוא גדל לאורך אחוזון קבוע או יורד באחוזון. לא ניתן לצייר קו מנקודה אחת 2) מבחינת התבגרות נראה שעדיין לא התחיל בתהליך ללא שערות ברגלים, שפם וכו'. תשובה: ההגדרה שלך להתבגרות שגוייה לחלוטין. התבגרות נקבעת לפי גודל האשכים ולא לפי שעור 3) לאחרונה התחיל לשאול ולהרגיש לא בנוח עם גובהו (בחצי השנה האחרונה בקושי גבהה), יש לציין שיחסית לחבריו הוא הנמוך ביותר. תשובה: בנות מתחילות להתבגר לפני הבנים ובגילאים אלה הן גדלות יותר מהר מהבנים אם גיל העצמות מתאים ל 13 ו 9 חודשים, הוא הגיע בערך ל 91% מהגובה הסופי שלו כדאי שתפנה לבדיקת אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים