עיכוב בגדילת העצמות ילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/12/2018 | 17:46 | מאת: לירית

ערב טוב, בני בן 4.5 חולה צליאק, גובה נמוך שאינו תואם את הפוטנציאל הגנטי. באחוזון 9. צילום כף יד מראה שהכיל בין 3-3.5. מה זה אומר? האם יש יותר סיכוי שיגבה ויממש את הפוטנציאל הגנטי שלו? האם להתחיל בברור להורמון גדילה? תודה

ברור גדילה מבצאים אם הילד יורד באחוזון. אם הוא שומר על תזונה ללא גלוטן והוא רחוק מהפוטנציאל המשפחתי כדאי לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים אני מאמין לתשובת גיל העצמות רק אם אנדוקרינולוג מנוסה בדק את הצילום עצמו. אם באמת גיל העצמות צעיר בשנה בגיל זה, כדאי לפנות לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים