אומדן גובה סופי לפי גובה בגיל שנתיים?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/11/2018 | 15:31 | מאת: מ

שלום - רציתי לשאול, האם נכון לאמוד את הגובה הסופי בבגרות עפ"י הגובה בגיל שנתיים? האם נכון גם אצל בנות? הבת שלי בת שנתיים, נולדה במשקל 3 ק"ג ובגיל חצי שנה היתה באחוזון 50 מבחינת הגובה. חלה האטה בגדילה וירידה באחוזונים הן בגובה והן במשקל עקב בעיות אכילה/הנקה סביב גיל 9-12 חודשים. אנחנו במעקב רופא משפחה ואנדוקרינולוג. גיל צילום עצמות אינו מצביע על עיכוב בגדילה וגם בדיקות הדם תקינות (בדיקות שגרתיות, לא בדיקה של הורמון גדילה). על אף השתקמות יפה בנושא האכילה/משקל בחצי השנה האחרונה, הגובה עדין באחוזון 5 לערך, וזאת למרות שגם בעלי וגם אני גבוהים מהממוצע. האם היא בהכרח תהיה נמוכה בבגרותה? תודה

לא שיטה סבירה בבנות לפני גיל עצמות 6, לא ניתן לחשב גובה סופי אנדוקרינולוג הרואה את כל הבדיקות ואת גרף המשקל והגובה יש לו יותר מידע מאשר לי בנות כאלה אני שולח לדיאטנית עם רישום תזונה של 3 ימים כדי לחשב האם יש חוסר במרכיבי תזונה שיש להשלים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים