גובה סופי לנער מוטרד- יש מה לעשות?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/11/2018 | 20:07 | מאת: אמא לנער מוטרד

שלום רב פרופסור. בני מעט מוטרד בנוגע לסוגיית הגובה הסופי שלו. הבן שלי בן 17 וכבר בגיל 14 הרגיש האטה בגדילה. בגיל 14.6 ביצענו צילום כף יד לגיל עצמות והתשובה הייתה גיל עצמות 16 שנים. בגיל 14.9 ביקורת אצל אנדוקרינולוג- גובה 168.8 גובה צפוי 1.73-1.72 יש לציין שהחל מגיל 4 ועד גיל 12 הילד היה במצב של השמנת יתר (הבנתי שגורם לפגיעה בגובה הסופי) מאז BMI תקין. כמו כן אובחן צליאק בגיל 12 ומאז על דיאטה ללא גלוטן, והייתה התפתחות מינית מוקדמת להערכתי (שיעור פנים מלא לפני גיל 15 מה שלא היה אצל אחיו). האחים שלו שניהם 1.80 והאב 1.83, אני (האם) 1.62. היום בגיל 17 גובהו 1.71-1.72 כלומר בשנתיים וחצי האחרונות גבה רק כ3 ס״מ. רציתי לשאול אם עוד ניתן לעשות משהו בגילו על מנת להשיג עוד כמה סנטימטרים? עוד כמה סנטימנטרים ייתכן שיגבה (הוא כן גבה ס״מ אחד בחודשים האחרונים האחרונה אז כנראה הגדילה לא נעצרה לחלוטין). האם בגיל זה יש טעם לתת הורמוני גדילה (אפילו באופן פרטי) או מעכבי ארומטז? האם יש טעם לבצע צילום נוסף לגיל עצמות? תודה רבה.

1) בגובה 168 סמ, אין רשות לתת הורמון גדילה מבחינה חוקית (גם באופן פרטי אין רשות) 2) אף טיפול שאת מזכירה אינו יעיל בשלב זה 3) צילום כף יד כעת יראה ביתר דיוק את תחזית הגובה הסופי

15/11/2018 | 17:33 | מאת: אמא לנער מוטרד

היום בגיל 17 הוא כבר טיפה יותר מ 1.71 אם בגיל 14.5 גיל העצמות היה 16 משמע שכעת אחרי שנתיים וחצי גיל העצמות הינו 18.5? או שאין הכרח שגיל העצמות והגיל הכרונולוגי יגדלו באותה קצב? בחודשים האחרונים גבה כחצי סנטימטר אז כנראה לא סיים גדילה לחלוטין. תהיה תועלת ממעכבי ארומטז?

לחלוטין לא נכון. גיל העצמות יכול להתקדם גם באופן מואץ ואי אפשר לנחש מה הוא יהיה על כן צריך צילום חדש שאנדוקרינולוג ילדים צריך לראות אותו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים