תוצאות טסט ומון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/11/2018 | 12:08 | מאת: אמא

שלום אחרי בירור עם אנדוקרינולוג בקשר לקומה נמוכה אצל בת שלי.. בת  12 שנה וחצי היא החליטה לעשות לה טסט עם קלונידין תוצאות Growth hormone 0' ...0.366 mcg/l Growth hormone 60' ...16.6 mcg/l Growth hormone 30' ...1.67 mcg/l Growth hormone 90' ...7.5  mcg/l Growth hormone 120' ...3.800 mcg/l בבקשה קצת הסבר על התוצאות

שיא הורמון גדילה הוא 16.6 כלומר אין חוסר בהורמון גדילה. שיא מעל 7ץ5 הוא תקין

02/11/2018 | 14:25 | מאת: אמא

תודה רבה על המענה עוד שאלה ברשותך הרופאה אמרה שיש שני כיוונים שרוצה לבדוק בקשר לאותה בעיה! אם יש חוסר בהורמון או אם היא סובלת מתסמונת טרנר! כפי שראיתי באינטרנט שיש תסמינים שמלווים אותה תסמונת ..שאלתי היא האם העובדה שאין לה את רוב התסמינים אומר משהוא או שלא בהכרח הימצאות כל התסמינים!!

לא בהכרח. תיתכן קומה נמוכה בלבד על כן יש לבצע את הבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים