פוטנציאל גדילה עם הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/09/2018 | 18:15 | מאת: יובל

הבן שלי בן 12 - 136.5 ס"מ. במעקב אינדו' מגיל 8 התחיל באחוזון 8 והיום באחוזון 6. לאורך המעקבים, נאמר שקצב הגדילה תקין. בשנה האחרונה, צוין שיש לבצע בדיקה עקב קצב גדילה נמוך יותר. לאחר 2 טסטים, נאמר שהורמון גדילה גבולי וכדאי להתחיל בקבלת הורמון גדילה. השאלה - 1. האם ייתכן שפתאום יהיה חוסר בהורמון גדילה? 2. אם לא, האם השנים בהם לא קיבל הורמון יגרמו לכך שלא יגיע לפוטנציאל המקסימלי שיכול היה להגיע? 3 בגיל 8, נאמר לנו שיהיה סביב 1.7 מ'. עכשיו צוין, שעם ההורמון יגיע ל 1.65-1.7 . האם יש סיכוי שיהיה גם מעל 1.7 מ'?

תשובות בגוף ההודעה שלך 1) התחיל באחוזון 8 והיום באחוזון 6. תשובה אלה לא נתונים מדוייקים. יתכן שההבדל באחוזון הוא 2 סמ על 4.5 שנים. אם לא החל עדיין להתבגר זו אינה ירידה יוצאת דופן 2) לאורך המעקבים, נאמר שקצב הגדילה תקין. תשובה: אין לי שום מושג על קצב הגדילה שלו 3) בשנה האחרונה, צוין שיש לבצע בדיקה עקב קצב גדילה נמוך יותר. תשובה- לא נתת מידע על קצב הגדילה האחרון 4) לאחר 2 טסטים, נאמר שהורמון גדילה גבולי וכדאי להתחיל בקבלת הורמון גדילה. תשובה: מה תשובות הטסטים? השאלה - 1. האם ייתכן שפתאום יהיה חוסר בהורמון גדילה? תשובה: רמות נמוכות של הורמון גדילה בטסטים יכולים להופיע בגיל הילדות בכל גיל שהוא 2. אם לא, האם השנים בהם לא קיבל הורמון יגרמו לכך שלא יגיע לפוטנציאל המקסימלי שיכול היה להגיע? תשובה: אין לי שום מידע על גיל העצמות בתחילת המעקב וגיל העצמות עכשיו ואין לי כל מידע על הגובה בתחילת הטיפול. משתמשים בגובה ובגיל העצמות בתחילת הטיפול לעומת הגובה וגיל העצמות עכשיו כדי לחשב תחזית גובה סופי בתחילה ולהשוואתה לתחזית עכשין בלי זה לא ניתן להסיק מסקנות. 3 בגיל 8, נאמר לנו שיהיה סביב 1.7 מ'. תשובה: בלי גובה מדוייק וגיל עצמות בגיל 8 לא ניתן לאמת חישוב עכשיו צוין, שעם ההורמון יגיע ל 1.65-1.7 . תשובה: תחזית הגובה הסופי היא מספר מחושב שתחום השגיאה שלו הוא +\- 5 ס"מ. גם בגיל 8 וגם כעת האם יש סיכוי שיהיה גם מעל 1.7 מ'? תשובה: בלי צילום כף יד לגיל עצמות, לא ניתן לחשב

04/10/2018 | 18:26 | מאת: יובל

להלן מידע מפורט יותר: בן 12 - גובה 136.5. קצב גדילה של 1.8 ס"מ בשנה. ירידה ניכרת באחוזון הגובה מ - 25% ל - 3-4%. בגיל 7 11/12 גיל עצמות 6.5 בגיל 9 5/12 גיל עצמות 9.5 בגיל 10 3/12 גיל עצמות 10.5 . בגיל 8 תחזית גובה היתה סביב 1.70. האם לאור השנים בהם לא קיבל הורמון גדילה, התחזית תהיה נמוכה יותר. בנוסף, עשה פעילות גופנית אינטנסיבית בשנתיים האחרונות. האם חוסר הגדילה בעקבות הספורט ניתן להשלמה עם הורמון הגדילה - האם הנזק בגין אי קבלת הורמון בגיל צעיר יותר בנוסף לפעילות גופנית אינטנסיבית ניתן לפיצוי? מה עשוי להיות הגובה שלו אם יתחיל לקחת הורמון גדילה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים