מתן הורמון גדילה בן 13

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/08/2018 | 23:22 | מאת: אמא מודאגת מאוד

שלום רב, הגובה שלי הינו 1.76, הגובה של בעלי הינו 1.90 , כל בני משפחתנו (למעט אבא של בעלי שהינו 170) גבוהים מאוד ! בני בן 13 כיום נולד במשקל לידה נמוך באחוזןן 3 (1970 בשבוע 37). התפתחות מוטורית מאוחרת וכן סירבול מוטוריקה גסה ועדינה עד היום. בריא בדרכ. כיום באחוזון 25 במשקל וגובה (149 סמ). ב2 טסטים שנערכו נמצא חוסר בהורמון גדילה (עפ הרופא המטפל חוסר לא גדול), mri תקין. מתלבטים האם לתת הורמון כדאי למקסם גדילה ופוטנציאל גנטי. הרופא המטפל טוען שלדעתו ההורמון יוסיף סמ בודדים בלבד ובכל מקרה הילד לא יעבור גובה 170. יצויין כי אנו גרים בחו״ל ומתכוונים לשלם את ההורמון באופן פרטי אז אישור הועדה אינו רלוונטי. עוד יצויין כי גם האחות הקטנה קטנה לגילה ואנו מתחילים בירור לגביה. אשמח לשמוע מה דעתך בברכה ובתודה מראש

07/08/2018 | 23:35 | מאת: אמא מודאגת מאוד

שכחתי לציין שבבדיקת גיל עצמות שנערכה כבר פעמיים בהפרש של שנה יש עיכוב של 10 חודשים . זא היום מתאים לגיל 12

אם הנער גדל בתחום הנורמה ואחוזון הגובה הוא 25 באופן קבוע, אין הגיון לבדוק הורמון גדילה . אם גובהו מתקדם על אחוזון 25 באופן קבוע , לא נותנים טיפול בהורמון גדילה

"עיכוב של 10 חודשים" הוא בתחום הנורמה. התמונה האופינית לחוסר בהורמון גדילה היא ירידה באחוזון הגובה וגיל עצמות צעיר בגיל זה, בערך בשנתיים

08/08/2018 | 00:02 | מאת: אמא מודאגת

האם לא כדאי לדעתך לנסות לפחות מתן הורמון למשך שנה? לראות האם הוא גיב לטיפול? הרי יש חוסר בהורמון בכל זאת, והוא נולד קטן לגיל הריון וגם הורים גבוהים. להוסיף לילד עוד כמה סנטימטרים? פוטנציאל הגובה שלו הינו גבוה הרבה יותר...

את אומרת שחסר הורמון גדילה- לא מסרת לי מה שיא הורמון גדילה בטסטים שעשו לו

08/08/2018 | 00:41 | מאת: מודאגת

בטסט הראשון להלן התוצאות; 0.06 . 2.16 6.17 3.27 1.05 561 . הטסט השני לא אצלי כרגע, אצלם את הטסטים ואעלה מחר. אבקש גם לציין שהילד התייצב עד גיל 8 באחוזון 50 ואחכ ירד לאחוזון 25!

הטסט הראשון מתחת ל 7.5 על כן הןא נמוך. בלי נתוני טסט שני, לא סביר לענות לך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים