צילום כף יד עם סטיית תקן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/05/2018 | מאת: מודאגת

הי בתי בת ה 9.3 החלה עם ריח זיעה לפני כשנתיים . לא הראתה ניצני שד עד כה עם שיעור קל בבית השחי . לאור זאת החלטתי לעשות לאחרונה צילום כף יד . התוצאה גיל עצמות 11 ( היא בת 9.3) סטיית תקו2.3 ( לפי גרוייליך ופיל ). הגובה היום יחסית לבנות הכיתה נורמלי. אני מאוד מודאגת מהסטייה הגדולה , ואקבע תור לאנדו קרינולוגית מתאימה . האם יש סיבה באמת להיות מאוד מודאגת ? וחלילה האם יש תסמונות גנטיות שיכולות לעלות בהקשר הזה ? אודה להתייחסותך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1) שיעור אינו התבגרות , אלא כתוצאה מהפרשת הורמונים של יותרת הכיליה. לאחר גיל 8 שנים בבת, זו תופעה נורמלית
2) אינני מכיר אנדוקרינולוג שלא מפענח בעצמו את צילום כף היד. אחוז ניכר מתשובות מכוני רנטגן הוא לא מדוייק ועל כן חכי לתשובת מומחה לאנדוקרינולוגיה-ילדים
3) אם באמת גיל העצמות 11 ואין לה השמנה בולטת יש לבדוק הורמונים של יותרת הכיליה
מחליטים על בדיקות לאחר בדיקת הנערה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים