האם תסמונת קושינג? או מחלה כלשהי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/05/2018 | 14:47 | מאת: רבק

נער בן 17.5 הופנה לבדיקות דם ע"י אנדוקרינולוג, עקב שינוי מבנה הפנים, לפנים עגולות יותר (לא יודע אם עונה להגדרה 'פני ירח', אבל הן עגולות משמעותית מבעבר). רציתי לדעת האם לדעתך הבדיקות מעידות על תסמונת קושינג או על מחלה/בעיה כלשהי: prolactin (45-375) 468 Testosterone Total (8.4-28.7) 16.2 Hyd.Prog. 0' (0.9-6.6) 4.2 Hyd.Prog. 60' 7.1 nmol/l Cortisol 0' (118-618) 660 Cortisol 30' 763.0 nmol/l Cortisol 60' 944.0 nmol/l DHEA-S (2.17-15.2) 12.4 Androstenedione (0.4-2.6) 3.61 אלו התוצאות, וחלקן כפי שניתן לראות יצאו גבוהות מתחומי הנורמה. האם התוצאות עשויות להעיד על תסמונת קושינג (עקב קורטיזול גבוה), או על מחלה/בעיה אחרת כלשהי (שכן אנדרוסטנדיון גבוה) האם לדעתך יש צורך בבדיקות המשך כלשהן? תודה פרופ'

15/05/2018 | 15:22 | מאת: שאלה נוספת

שאלה נוספת ששכחתי: האם כיוון שיש רמות תקינות (בנורמה) של hyd prog הדבר שולל CAH לא קלאסי?

את העיקר שכחת. למסור פרטים על בדיקתו, מה משקלו וגובהו , האם יש לו לחץ דם גבוה התשובות שקבלת תואמות למידע שנתת. להמשך ברור פני לאנדוקרינולוג שלכם

15/05/2018 | 19:02 | מאת: תשובה

גובה 166. משקל 67 ק"ג. אין לחץ דם גבוה אין סימני מתיחה או השמנה בטנית - השאלה היא בגלל מבנה פנים עגול אשר לא היה לו כילד

1) פרולקטין - היה צריך להלקח כאשר הוא ער לפחות שעתיים לפני הבדיקה. אם לא נעשה כך, לבדיקה אין ערך 2) טסטוסטרון מתאים לדרגת התבגרות מתקדמת 3) רציתי לדעת האם לדעתך הבדיקות מעידות על תסמונת קושינג- אלה לא הבדיקות לבדיקת קושינג 4) האם התוצאות עשויות להעיד על תסמונת קושינג (עקב קורטיזול גבוה)- מחשבה לא נכונה. לביצוע הבדיקה הזריקו ACTH=סינאקטן הגורם לעליית רמת הקורטיזול כמצופה 5) עליית 17 הידרוקסי פרוגסטרון בתחום הנורמה 6)עליית אנדרוסטנדיאון "אינה ענקית"

15/05/2018 | 19:27 | מאת: .

תודה וכפי שכתבתי ולא ידוע אם ראית: גובה 166. משקל 67 ק"ג. אין לחץ דם גבוה אין סימני מתיחה או השמנה בטנית - השאלה היא בגלל מבנה פנים עגול אשר לא היה לו כילד

פני לרופא שבדק אותו. אני לא בדקתי אותו ואני עונה לפי המידע שקבלתי אין סימני מתיחה או השמנה בטנית - מידע שאינו עוזר במיוחד. לא בוצעה בדיקה לשלול קושינג- פני לאנדוקרינולוג שלכם

18/05/2018 | 02:01 | מאת: תודה רבה

אוקיי תודה. האם הבדיקות עלולות להעלות חשד להפיפרלזיה מולדת של האדרנל (לא קלאסית)? שכן קומה לעומת גובה הורים נמוכה (אם 164, אב 178)

הבדיקות שבוצעו אינן מתאימות להיפרפלזיה כתוצאה מ חסר ב 21 הידרוקסילז לא נבדקה היפרפלזיה מסוג 11 הידרוקסילז שהיא מולדת

18/05/2018 | 13:48 | מאת: .

אוקי תודה. אילו בדיקות נוספות עלי לבקש מהרופא כדי לאשר או לשלול cah?

עדיין לא שללתם תסמונת קושינג שהיא הדבר הראשון במעלה שיש לשלול אם ההורים צריכים לייעץ לרופא מה לבדוק, מצב שניכם לא מבריק לשלו קושינג יש צורך באיסוף שתן 24 שעות ל FREE CORTISOL + CREATININE יש מקרים של קושינג שלא יהיה בהם שום סימן המופיע בספרים כגון לא תהיה השמנה, ולא יהיו סימני עור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים