נגישות
נגישות

מיקרופינס לפעוטות ושאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/01/2018 | 23:06 | מאת: אמה

שלום שני בניי (תאומים), עם פין קטן. האחד במדידה לפני חודשיים 2.4 השני- 3.9 רופא הילדים מדד (הוא מתח והקפיד לבצע כמה מדידות). קבעתי תור לאנדוקרינולוג אבל זה יהיה רק בעוד שלושה חודשים ואני מניחה שבדיקות הדם גם יעכבו בירורים. שאלותיי: 1. לגבי הבן עם ה2.4. אני מדדתי השבוע והתוצאה הראתה 2.9. האם זה הגיוני? מדדתי כי לאחרונה נראה שהפין גדול יותר, בייחוד כשהוא זקוף בהחלפות חיתול, הוא לא ילד שמן בכלל אבל הוא בהחלט צמח לגובה לאחרונה, ייתכן שתהיה גדילה כזו משמעותית בזמן קצר? 2. האם ניתן לעשות משהו בגיל הזה, הבנתי שיש משחת טסטוסטרון (חברה סיפרה לי) או תרופות. השאלה אם יש משהו שניתן לעשות כרגע ולכן כדאי ללכת כמה שיותר מהר לאנדו' פרטי או שבמילא מחכים לגיל ההתבגרות? 3. האם ניתן לחזות את קצב גדילת הפין בגיל ההתבגרות (כמו שניתן לחזות למשל גובה סופי על פי האחוזון של הילד כיום), או שמדובר במשהו שיכול לגדול מעט או הרבה בלי קשר לנתון ההתחלתי? אני יודעת שזה נתון גבולי, אבל אני כן מודאגת כי לדעתי הגודל כן משמעותי גם מנטלית וגם מעשית. אנחנו בעידן שליחסי מין ולאיכותם יש משמעות רבה אישית וחברתית. לכן אודה להכוונה בהנחה שזה חשוב לנו גם אם עד לגודל הזה זה נחשב בגבול התחתון. יום טוב אמה

לקריאה נוספת והעמקה

1)אני מניח שאין לך כל הכשרה בהערכת המצב ובמדידות. גם לחלק מרופאי הילדים אין. הגיון מתבסס על ידע וכאשר אין ידע ואין ניסיון. לגיון אין על מה להתבסס. גדלים אלה אינם מוגדלים כמיקרופניס. 2) אין כל קשר לגדילה לגובה 3) עד תחילת ההתבגרות גדילת הפין היא אולי 2 מילימטר לשנה. בתהליך ההתבגרות מתרחשת רוב הגדילה 4) טיפולים יעילים לפני גיל שנה ופחות עד גיל שנתיים 5) אין כרגע שום מהירות לטיפול פרט לתשובה על הדאגות 6) לרוב אין קשר בין הבדיקות לטיפול. הבדיקות מתחילות בבדיקת מומחה על גודל שק האשכים וצורתו, על גודל האשכים, בדיקות הדם בגילאים אלה לא תמיד נותנת תשובה. 7) אין שום יכולת לצפות גדילה עתידית 8) "אנחנו בעידן שליחסי מין ולאיכותם יש משמעות רבה אישית וחברתית" את טועה בגדול לא רק בעידן זה אלא גם הרבה עידנים לאחור. תמיד אני מציע לא לפתח דאגות לפני שמומחה לנושא אומר שיש דאגה לא בדקתי את הילדים ואינני מכיר אותכם. א) לפי נסיוני לפחות בחצי מהמקרים אני מרפא אותם על ידי מדידה נכונה. ב) חלק קטן סיבת הדאגה היא השלכת בעיות שלהם על הילדים. ג) אינני מציע בדיקות לפני שהילד נבדק כי כיוון הבדיקות הוא לפעמים אחר ולפעמים מבקשים בדיקות נוספות ולא חסכנו דקירה או זמן. מזה שנים רבות אם רופא הילדים מודאג והוא מתקשר אלי איני מקדם את התור לבדיקה, גם אם זה לא דחוף

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים