בעיות גדילה ילדה בת 2

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/01/2018 | 11:57 | מאת: ערן

שלום, בתי בת השנתיים נמצאת באחוזון 2 מבחינת הגובה משקלה תקין כ10.5 ק"ג. גובהה 80.5. בדיקות גנטיות (צ'יפ) הראו שהכל תקין בדיקות הורמונליות הראו שהכל תקין. מפגישה עם אנדוקרינולוג נאמר לנו שהכל תקין שסה"כ בשנה האחרונה היא שומרת על אותו אחוזון ועלינו לוודא שעם הזמן היא עדיין שומרת על האחוזון ולא יורדת. בדיקת כף יד מראה שהיא ב6 חודשים עיכוב. הראש שלי לא שקט שאני רואה אותה ליד ילדים אחרים היא מאוד נמוכה. האם ישנם בדיקות נוספות שאולי לא עשינו? האם יש משהו שניתן בגיל כזה לעשות? האם מומלץ להתייעץ עם רופא נוסף? תודה

בעיה במינוח: גיל עצמות ב 6 חודשים עיכוב- מונח שגוי. גיל העצמות אינו תמיד זהה לגיל הוא יכול להיותגדול מהגיל בשנים או קטן מהגיל בשנים הסטיה הנורמלית שונה בכל גיל ואין זה עיכוב. אלא גיל העצמות צעיר ב 6 חודשים מגילה בשנים בעיה בנתונים: 1) האם כל הזמן היא באחוזון 2? או שירדה עם הזמן? 2) "בדיקות הורמונליות הראו שהכל תקין" - אין לי מושג אילו בדיקות בוצעו? כמה הורמונים בדקו? איך בדקו אותם? 3) חשוב לדעת האם נבדקו מי שפיר וידעתם שתוולד ילדה 4) פנה עם כל הבדיקות שבוצעו עד היום ועם כל נתוני הגדילה מהלידה ועד היום (תאריך מדידה, משקל, אורך) לאנדוקרינולוג ילדים

20/01/2018 | 21:56 | מאת: ערן

תודה רבה על תשובתך. להלן תשובות לנקודות שהעלת.. אשמח לקבל את התייחסותך בנידון. 1. נולדה אחוזון 40 בין גיל 6 חודשים ל12 חודשים שברה אחוזונים וירדה לאחוזון 1.8. מצורף גרף גדילה. 2. בדיקת TSH, T3-FREE, T4-FREE , GROWTH HORMONE, IGF-1, IGF-BINDING PROT 3, FERRITIN, כולם יצאו תקינות מלבד T3 T4 שיצאו קצת מעל הנורמה 8.4 ו19.9. הכל נבדק בבדיקת דם. כמו כן בוצאה בדיקת CMA ויצאה תקינה. 3. לא בוצאה בדיקת מי שפיר. גיל האם בלידה היה 28.בסקירה הראשונה כבר ידענו שזו בת. 4. פנינו לאנדוקרינולוג ילדים והוא לדעתו הכל תקין כל עוד היא שומרת על אחוזונים, אך עדיין אינני שקט. אשמח לתגובתך האם לדעתך יש צורך בדעה נוספת.

1) לא צורף גרף. כדי לחוות דעה על הגדילה עלי לקבל: תאריך לידה. לרשום לתוך תשובתך את כל נתוני הגדילה בצורה: תאריך מדידה מדוייק, משקל וגובה. ? 2) נראה לי שלא בדקתם הורמון גדילה. הורמון גדילה בודקים על ידי מתן חומר המגרה את הפרשתו. הנבדק נשאר בצום עם מחט פלסטית בוריד במשל 2-3 שעות וכל חצי שעה לוקחים דגימת דם דרך המחט הפלסטית להורמון גדילה. לבדיקת T3 אין כל ערך ואין בה מידע חשוב. אם TSH בנורמה אין חשיבות ל FT4 מעט גבוה 3) בכל ילדה באחוזון 3 או פחות אם לא נבדק המין הגנטי ולא קבלתם תשובה עליו, יש לבדוק אותו בגנטיקה . אם יש שינוי בכרומוזום X יש צורך בברור נוסף. לדעתי הבדיקה בגנטיקה חשובה מאד ואין לוותר עליה יתכן ואפשר לשלוח דם לגנטיקה לבדיקת קריוטיפ תלוי בקופת חולים אם מסכימים לבצע בדיקת דם או רוצים גם ביקור עם הילדה 4) כדאי לפנות לחוות דעת נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים