אשכים קטנים אצל ילד בן חמש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/01/2018 | 12:31 | מאת: מימי

שלום. בני בן החמש נולד עם אשכים טמירים. עבר בגיל שנה ניתוח להוריד אותם. אחרי הניתוח שמתי לב שהאשים מאד מאד קטנים. הרופא אמר שזה לא קשור לאיכות שלהם וכמו שיש נשים עם גדלים שונים של שדים כך יש בנים עם גדלים שונים של אשכים. ובכל זאת אני מודאגת.. לבני יש בנוסף קשיי שפה. והוא מטופל אצל קלינאית תקשורת. כמו כן יש לו קשיי למידה וקליטה. הוא נמוך יחסית לגילו (גם אני ואביו נמוכים וכן שלושת אליו נמוכים ייסית )ומוצק. יש לי בן נוסף בן שנתיים שנולד עם אשך טמיר שירד לשק בגיל חצי שנה ואשכיו גדולים ורגילים. התפתחותו המוטורית של בני בן החמש כתינוק היתה תקינה ללא עיכובים . לאחרונה שמעתי על תסמונת קליינפלטר . האם ייתכן שבזה מדובר? איך אפשר לדעת? האם האשכים יכולים לגדול בעתיד? האם יישארו קטנים? האם גודלם הקטן מצביע על בעיה מסוימת? תודה!

גודל האשכים נבדק על ידי אנדוקרינולוג ילדים ונרשם במיליליטל (מ"ל) או סנטימטר מעוקב (ס"מ). האנדוקרינולוג משווה את נפח האשך של הנבדק לנפח חרוז במחרוזת שבתמונה. בתינוקות הנפח הוא 1 עד 2 מל. האשכים מתחילים לגדול כאשר מתחילים להתבגר עד ההתבגרות הנפח נשאר 2 מ"ל. התאור שלך "קטנים" אינו אומר לי דבר. כדאי לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג הוא ימדוד ויראה אם יש בעיה. בעיות אחרות שאת מתארת בילד, אינן קשורות לנושא זה

10/01/2018 | 10:23 | מאת: שוב אני

כשהתינוק מתחיל להתבגר. הכוונה בלהתבגר זה גיל ההתבגרות? כי בני בן חמש ומגיל התינוקות עד עכשיו אשכיו לא גדלו

האשכים מתחילים לגדול רק בגיל ההתבגרות. אבל לבדוק את הילד צריך עכשיו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים