תופעה מוזרה בגלל תרופה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/08/2017 | 08:06 | מאת: דניאלה

שלום , הבן שלי בן 13 ו 3 חוד' גובהו 1.57 ומטופל בגנוטרופין בגלל קומה נמוכה מסיבה אתיופתית והיותו בגיל 7 אז מתחת לאחוזון 3. לפני 6 חודשים החל לקבל תרופה בשם אנסטרוזול בגלל קידום גיל עצמות . בחודש האחרון שמתי לב ששערות מראשו וגם ריסים (או שיער גבות, אני לא בטוחה) נמצאות על הרצפה ועל השולחן שלידו יושב כל יום. לא כמויות גדולות , אבל זה מטריד כי לא היה קודם. האם יש קשר בין תופעה זו לבין התרופה שמקבל? תודה, אמא מודאגת

יש תאורים שהשער נעשה דק ופחות שכיח נשירת שער קידום גיל העצמות נעשה על ידי ההורמון הנשי אסטרוגן. האנסטרזול מעכב את יצירת האסטרוגן מההורמון הגברי טסטוסטרון. גם בגברים נעשית הפיכת טסטוסטרון לאסטרוגן.האנסטרזול מעכב יצירת האסטרוגן ועל כן מנסה לעכב קידום גיל עצמות. טסטוסטרון גבוה יכול לגרום לנשירת שער וזה ההסבר לתופעה.

26/08/2017 | 09:31 | מאת: דניאלה

תודה לך על ההסבר. אם כך , מה עושים במקרה זה? האם יכול לקרות מצב של קרחות בשיער? האם מפסיקים עם התרופה (חלפה חצי שנה מתחילת הטיפול)? אשמח למענה נוסף. דניאלה

1) החשוב ביותר כרגע הוא להשוות את צילום כף היד שלפני מתן הטיפול לצילום כף היד של היום ולראות אם הטיפול באמת מעכב את גיל העצמות. אםלא, הטיפול כנראה אינו יעיל 2) עם הפסקת הטיפול היחסים בין ההורמונים חוזדים למצב שלפני טיפול. להבטיח לך מה קורה בדיוק לשער אם הפסקת הטיפול- לא ניתן 3) צריך להתייעץ עם הרופא שמטפל בכם, המכיר את כל הנתונים של המטופל, ולהחליט אם המשך הטיפול כדאי

27/08/2017 | 12:30 | מאת: דניאלה

שלום, התייעצתי עם הרופא המטפל שאמר להפסיק את לקיחת התרופה ,אם כי הקרחה זה תופעה נדירה. הוא מבחינתו לא רוצה לקחת סיכונים בטיפול הזה. בדיקת גיל עצמות נקבעה לאחר חצי שנה של טיפול, שזה יהיה בספטמבר ואז נוכל לדעת אם יש שינוי. האם אין צורך לבדיקות דם? טסטוסטרון גבוה? בכל אופן לפי גיל עצמות אחרון הצפי של גובהו הסופי היה 1.65 ולכן התחיל בתרופה זו. כעת אנחנו בדילמה מה עושים. האם להמשיך עם התרופה בינתיים, אולי התופעה תחלוף ואינה קשורה לתרופה. איך נדע?

לא ברור לי למה את שואלת שוב אותה שאלה. כבר עניתי עליה. תשובות בגוף השאלה שלך שאלה: התייעצתי עם הרופא המטפל שאמר להפסיק את לקיחת התרופה ,אם כי הקרחה זה תופעה נדירה. הוא מבחינתו לא רוצה לקחת סיכונים בטיפול הזה. הטיפול ניתן לאחר שהרופא חתם שזה טיפול לא שגרתי והטיפול על אחריותו. ולכן אם יש תופעת לוואי הוא לא רוצה לקחת את הטיפול על אחריותו ומפסיק אותו תשובה: אמרתי לך שזו תופעה של התרופה ואינני יכול לנחש מה יהיה לאחר התסקתה. שאלה: בדיקת גיל עצמות נקבעה לאחר חצי שנה של טיפול, שזה יהיה בספטמבר ואז נוכל לדעת אם יש שינוי. האם אין צורך לבדיקות דם? טסטוסטרון גבוה? תשובה: בדיקת דם לא תביא תועלת. תוך הטיפול באנסטראזול הטסטוסטרון יכול לעלות שאלה: בכל אופן לפי גיל עצמות אחרון הצפי של גובהו הסופי היה 1.65 ולכן התחיל בתרופה זו. תשובה זו היתה החלטה שלכם ושל הרופא שאלה: כעת אנחנו בדילמה מה עושים. האם להמשיך עם התרופה בינתיים, אולי התופעה תחלוף ואינה קשורה לתרופה. איך נדע? תשובה: כתבתי שזו תופעת לוואי של התרופה, על כן אינני מבין מדוע להתלבט? האם תוספת לא גדולה של 3-4 סנטימטרים, עדיפה על הקרחה? מלבד זאת ההתלבטות נגמרה כפי שכתבת. הרופא הורה להפסיק את התרופה. על כן אין לך רשות לתת אותה

28/08/2017 | 07:55 | מאת: דניאלה

תודה רבה

בהצלחה. הכלל הכי חשוב ברפואה הוא לא להזיק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים