גידולים נוירואנדוקריניים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/03/2015 | 21:33 | מאת: ***

שלום גידולים נוירואנדוקריניים שלא מפרישים הורמונים לאחר פותולוגיה, האם טיפול בסנדוסטטין לטווח ארוך יעיל גם במצב כזה? (לאחר כריתת גידול ראשי ומשני במעי דק NETG2) האם זריקות משפיעות על פוריות? תודה מראש

שלום רב, באחלט כן. ההמלצה היום היא לתת טיפול בזריקה של אנאלוג לסומטוסטטין לא רק בגידולים עם הפרשה הורמונלית יתר, אבל גם בגידולים לא מפרישים (שהם הרוב), בתנאי שישנה קליטה חיובית בגידול בבדיקת המיפוי לקולטנים לסומטוסטטין - וזה במטרה לדכא את השגשוג (פרוליפרציה) של תאיי הגידול. לא, אין קשר ידוע בין מתן זריקות הנ"ל לבין ירידה בפוריות. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים