גידול NET ברקטום עם גרורות בכבד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

11/09/2012 | 14:08 | מאת: אורית

שלום, אימי בת 65 ובעקבות תלונות על כאבים ונפיחות בבטן היא נשלחה לאולטרסאונד שם נתגלו מס גדולים בכבד. לאחר בירור בבדיקת CT ולאחר ביצוע ביובסיה לכבד, קיבלנו תשובה שמדובר בסרטן מסוג קרצינומה נוירואנדוקרינית. היא עשתה בדיקת PET CT עם גליום 68 ושם נמצא כי הגידול הריאשוני נמצא ברקטום (1.5*1.9 ס"מ) וכי הוא שלח גרורות לשתי אונות הכבד שמגיעות לגודל עד 7 ס"מ. שאלותי הינן: 1. מה דרך הטיפול הטובה ביותר במקרה זה? 2. האם בהינתן הטיפול מסעיף 1, אימי תוכל להחלים לחלוטין או שמדובר רק על הארכת תוחלת חייה במספר חודשים/שנים? אנו מאוד מודאגים ונשמח לקבל את תשובתך המפורטת בהקדם האפשרי.

שלום רב, חג שמח, התשובה היא מאוד תלויה במאפיינים של המחלה. ישנן מספר שאלות כמו: האם הגידול ברקטום חוסם או לא את המעבר? מה מספר הגרורות בכבד. לאור קליטה חיובית ב-PET-CT ניתן להתחיל טיפול באנאלוג לסומטוסטטין, ניתן לשקול גם אופציה של ניתוח וגם של טיפול ראדיואקטיבי. מה הוא ה-KI67 של הגידול? אשמח לעזור בהמשך, בברכה, ד"ר גלסברג

20/09/2012 | 07:01 | מאת: אורית

שלום דר', הגידול ברקטום אינו חוסם את המעבר. מס' הגרורות בכבד הינו גדול והן בשתי אונות הכבד. KI67=30% לפי האונקולוג המומחה שהתייעצנו איתו, אין טעם לנתח וצריך להתחיל בדחיפות כימותרפיה 3 ימים בחודש למשך שלושה חודשים ואז לבדוק ע"י CT את מצב הגרורות. אשמח לשמוע את דעתך על שיטת טיפול זו ועל תוחלת החיים הממוצעת לחולים במצבה....

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים