גידול נוירו אנדוקריני במעי הדק

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

25/07/2012 | 21:43 | מאת: חני

שלום רב! אבי בן 66 ברקע מחלת לב וניתוח מעקפים, COPD לפני כ3 חודשים סבל מכאבי בטן ומלנה- צואה שחורה. לאחר בירורים ובדיקות CT התגלה גוש שחשוד כקרצינואיד. לפני חודש נותח והוצאו 2 גושים אחד מהמזנטריום ואחד מהאיליום ומספר בלוטותלימפה. בבדיקה הפתולוגית נמצא גידול נוירו אנדוקריני low grade שפרץ מהמעי הדק לרקמות השומן ולמספר בלוטות לימפה שנמצאו נגועות. מאז הניתוח אבי סובל מכאבי בטן ושלשולים בלתי פוסקים ונוטל אימודיום באוםן קבוע. יש לציין שמתחילת התהליך השיל 12 ק"ג ממשקלו.סובל מחולשות, בחילות. כרגע ממתין לבדיקת pet ct עם מיפוי סומטוסטטין. האם מצבו הכללי של אבי - חולשה ושלשולים קשורים למחלה, בנוסף נמצאו בסי טי 2 קשריות בריאה בגודל 4 ממ ואדנומה באדרנל השמאלי. האם יש קשר בין הממצאים הללו לגידול הוירו אנדוקריני?מהן אפשרויות הטיפול?? אודה לתגובתך האדיבה! חניתה

בוקר טוב, תודה על השאלה, כן, מאוד יכול להיות שהשלשולים קשורים. הוא צריך להשלים בדיקות דם בצום לרמת כרומוגרנין A, NEURON SPECIFIC ENOLASE, GASTRIN, CALCITONIN, CEA(יש לשים לב שצריך להפסיק תרופות מסוימות כ-3 שבועות לפני הבדיקה, כמו לוסק, לנטון, אומפרדקס). בנוסף, הוא צריך להשלים איסוף שתן 24 שעות ל-5-HIAA לבירור של נוכחות של תסמונת קרצינואיד. ה-PET-CT עם GA68 לבדיקת נוכחות קולטנים לסומטוסטטין הוא חשוב ביותר להחלטה על המשך טיפול. בכ"ז, אפילו שהבדיקה תיהיה תקינה, צריך לשקול טיפול בזריקות של אנאלוג לסומטוסטטין אשר יכולים לשפר את המצבו - ועד רבה אם הבדיקה היא לא תקינה. האם אבא בטיפול של מומחה לנושא? הממצא באדרנל קרוב לוודאי לא קשור ישירות לקרצינואיד, במקרים נדירים הם יכולים להיות ביטוי של תסמונת משפחתית. אשמח לעזור, בברכה ובהצלחה, ד"ר גלסברג

26/07/2012 | 20:55 | מאת: חני

תודה רבה על תגובתך המהירה. אני מעריכה מאוד את התייחסותך ועזרתך!! בברכה, חניתה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים