סוכרתי 2 - ערכים נמוכים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/07/2012 | 15:49 | מאת: דוד

אחרי שנים של 100-120 בבוקר בצום , יש עכשיו ערכים של 60-80ללא סימני היפו. הטיפול מאז תחילת המחלה לפני 15 שנה הוא גלובן אחד בבוקר . לא חל כל שינוי בדיאטה,פעילות גופנית או בתרופה, משקל גוף 60/178 , כמעט שקוף. בתקופה האחרונה יש ערכים נמוכים משמעותית לעומת העבר, 60-80 בבוקר וכך גם אחרי ארוחות 120-140 לעומת 170-200 בעבר. כל הבדיקות האלה עם שני גלוקומטרים שהראו תוצאה זהה. האם יש כאן בעיה המחייבת בדיקות שונות או תופעה מוכרת. מהמעט שאני מבין על מחלת הסוכרת המצב אמור רק להחמיר ולא להשתנות לכיוון הנורמה של הבריאים. בצעתי בדיקות שגרתיות במעבדה לפני 4 חודשים וכל התוצאות בתוך התחום הנורמטיבי, HBA1C 6.8. האם עלי לפנות לרופא לצורך בידוד הסיבה לירידה בערכי הסוכר והאם מדובר ברופא אנדו. עצתך חשובה לי.

בוקר טוב, הסיפור מעניין. מקווה שהפסקת את הטיפול בגלובן. נראה שכן יש צורך בהתיעצות של אנדוקרינולוג, מעבר לאבחנה של סוכרת בעבר, דברים יכולים להשתנות וצריך בכ"ז לבדוק שאין בעיה חדשה כמו אי"ס של האדרנלים, או בעיה אחרת, ואפילו לשלול במדה וזה נראה חשוד, מצב של אינסולינומה. ממליצה לך לפנות כן ליעוץ של אנדוקרינולוג בהקדם. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים