דרכי טיפול בגידול נוירואנדוקריני בלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

16/05/2012 | 21:50 | מאת: אלון

שלום, לאימי, בת 65, אובחן גידול נוירואנדוקריני בגוף הלבלב עם גרורות בכבד. מהן אפשרויות הטיפול במצב זה? האם יש אפשרות שהטיפול לא יכלול ניתוח, ומה המשמעות של זה? (כי הבנתי שניתוח זו האפשרות הטובה ביותר)

שלום רב, בדרך כלל לא מבצעים ניתוח במצב של גידול נוירואנדוקריני בלבלב גרורתי לכבד, אלא עם מספר הגרורות לכבד מצומצם מאוד, או מתצמצם לאחר טיפולים אחרים. בד"כ מבתעים בדיקת גילוי קולטנים לסומטוסטטין ע"ש GALLIUM68-DOTATATE-PET-CT, ובמקרה שישנה קליטה חיובית ניתן לתת טיפול בזריקות של אנאלוג לסומטוסטטין, וגם טיפול ראדיואקטיבי. בנוסף, בהעדר תגובה, ישנן תרופות חדשות - ממליצה על התיעצות מסודרת במסגרת מרפאתנו. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים