תסמונת קרצינואיד?

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

22/03/2012 | 21:40 | מאת: יערה

דר' יקרה. ברצוני להוסיף שהבדיקות נעשו כמובן עם דיאטה כמתבקש מס' ימים טרם הבדיקה ועם תוספת חומצה. לאחרונה רופא המשפחה בקש ממני לעשות בדיקות "מקטעיות" שעה אחרי התקף, כי להערכתו האיסוף של 24 שעות מדלל את התוצאה. כלומר, שעה אחרי התקף לקחת דגימה מהשתן עם חומצה , לרשום כמות של ההשתנה הבודדת ולשלוח למעבדה.התוצאה של בדיקות אלה היו כמו של האיסוף של 24 שעות : בין 11 ל- 17 5hiaa/ vma- תקין בד"כ. כמובן שנעשו במהלך השנים גם בדיקות מרובות עם דיכוי דקסמתזון- היו תקינות. יש איסופים בהם כמות השתן עולה על 4 ליטר למרות שאני משתדלת לא לשתות כמעט... ויש איסופים בהם כמות של כ 2 ליטר בערך. תרופות: נורמיטן 5ם דיזו' 12.5 נורבסק 2.5

בוקר טוב, הייתי ממליצה על יעוץ מסודר של אנדוקרינולוג ולפי זה להחליט על צורך בהמשך בירור. בברכה, חג שמח, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים