השימוטו וניקור הבלוטה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/06/2008 | 21:16 | מאת: גיל

בת 61, אובחנה כחולת השימוטו לפני כ- 5 שנים. מקבלת אלטרוקסין 50 מק"ג פעם ביום, ופעמיים בשבוע 100 מק"ג. במרץ האחרון, אולטרסאונד של בלוטת התריס נמצא: רקם בלתי הומוגני ומולטינודלולרי על כל חלקיה הבלוטה. הקשריות במרקם איזו-היפראקוגני, בעלי גדלים שונים. הקשרים מתמזגים זה לזה וקשה לציין קשר בולט. אונה ימנית : 1.4* 1.4 ס"מ. איסטמוס- אינו מוגדל. אונה שמאלית: 1.4*1 ס"מ. מוקד מסויד בקוטר כ- 2 מ"מ. לא ניצפו בלוטות לימפה מוגדלות משני צידי הצוואר. בלוטות קטנות משני הצדדים, שומרים על המבנה הכישורי. המלצות- המשך מעקב אנדוקרינולוגי וסונוגרפי. בסוף מאי, ניקור. בניקור אונה הימנית תחת סונר, הוצא קולויד חופשי דליל ומעט סמיך, קבוצות של תאים פוליקולרים, תאים עם שינויים דגנרטיביים, לימפוציטים הרוסים מעטים ותא ענק מרובי גרעינים. לא נראו תאים ממאירים. זפק עם השימוטו. בניקור באונה השמאלית הוצא חומר דל שהכיל מעט קולויד חופשי, קבוצות של תאים פוליקולרים, מעט תאי הרטל וקבוצות של לימפוציטים הרוסים. מתאים להשימוטו. הייתי רוצה לדעת בבקשה: מה משמעות התוצאות. האם בריאותי בסכנה? האם יש אפשרויות טיפול נוספות? האם מדובר במחלה תורשתית ועל ילדיי להבדק? תודה רבה

בוקר טוב, הנושא של פורום זה הוא גידולים נוירואנדוקרינים. אנא לפנות אם כל שאלה אחרת לאנדוקרינולוג המטפל. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים