גידולים נוירואנדוקרינים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

13/01/2011 | 01:48 | מאת: רינה

האם הטיפול בשוויץ הוא חד-פעמי או סידרה של טיפולים מוגדרת מראש, או בהתאם למצב של כל מטופל? ובאיזו עדיפות הוא , אם בכלל ביחס לטיפולים אחרים? האם הטיפול אמור להקטין/להעלים את הגידול? האם גידולים נוירואנדוקריניים הם בהכרח סרטניים? אני רק בתחילת הדרך לאחר סידרה של בדיקות שנמשכה כ 4 חודשים מתחילתה מבדיקת דם כאשר תפקודי הכבד היו גבוהים מאוד, והמשכה באולטראסאונד, CT,MRI, ביופסיה תחת CT מהכליה והכבד, ובאיזוטופים- PET CT לססטונטין. בנוסף גידול גדול בקוטר של כ 7 ס"מ בין הכליה לטחול. עלי לציין שבבדיקות דם חוזרות לאחר 3 חודשים , תיפקודי הכבד חזרו לנורמה, ספירות דם תקינות,CEA=1 בערך מוחלט ו CA 19.9 קטן מ 2. עכשיו כיררוג שפניתי אליו הפנה אותו לאוקולוג בבי"ח ע"מ שימליץ על דרך טיפול רב מערכתי . שכחתי לציין שמקור אחד בזנב הלבלב עם גרורות לאחת האונות בכבד. בנוסף אני חולת סכרת -סוג 2 כרגע מאוזנת. אודה לך על התייחסות מהירה

רינה, שלום, תודה על הפניה, אני מבינה שאובחנת לאחרונה עם גידול נוירואנדוקריני של הלבלב עם גרורות לכבד, ושיש קליטה חיובית בבדיקת PET-CT עם GA68-DOTATOC. האם בדקו לך רמת כרומוגרנין A, גסטרין,קלציטונין ו-neuron specific enolase בדם ו5-HIAA באיסוף שתן 24 שעות? האם עברת ביופסיה מהגוש או מהגרורה לגבי הקצב השיגשוגי של תאיי הגידול הידוע כ-Ki67% ? הדברים הללו חשובים להערכת הגידול, של סוג הטיפול ושל תגובה לטיפול. באופן כללי, במיקרה ואין מצב של ניתוח כעת, טיפול ראדיאקטיבי ב-PRRT בחול בא בחשבון במקרים של קליטה חיובית בבדיקת ה-PET-CT-GA68-DOTATOC.טיפול זה ניתן לתת בשלב מיידי לאחר האבחנה, בתנאי שמדובר בגידל עם קצב התפתחותי יחסית נמוך. בד"כ הטיפול הראדיואקטיבי הזה גורם לעצירה של התפתחות הגידול עד כ-60 חודשים (סביב 65-70% מהמקרים), בכ-10-15% ישנה אפילו נסיגה, ולעיטים רחוקות ביותר (0.5-2%) להעלמות הגידול. כמו כן, במקרה של קליטה חיובית, אפשר כבר לתת לך טיפול בזריקות חודשיות של אנאלוג לסומטוסטטין במתרה להעט קצב ההתפתחות של הגידול, תוך מעקב של רמות הסוכר. ממליצה לך לפנות למומחה בתחום לצורך החלטות טיפוליות ומעקב. בברכה, בהצלחה, ד"ר גרוזינסקי

18/01/2011 | 23:50 | מאת: רינה

מעלה לכאן את תוצאות הבדיקות כפי שהן: בדיקת מיפוי אזורי הגוף עם אוקטריאוטיד-68-GA בחולה עם תהליך נוירואנדוקריני להערכת מעורבות ודירוג המחלה: בוצעה השוואה לבדיקת CTמ ... בדיקת CT בוצעה לאחר מתן ח.נ. פומי. במיפוי נוכחי הודגמו מוקדי קליטת יתר של אוקטריאוטיד-GA-68-DOTA- באזורי הגוף שנבדקו ולהלן הפירוט: 1. הודגמו קליטות יתר אקטופיות חמות בגוש רקמתי לובולרי נירחב הממלא בטן שמאלית עליונה ומערב קוטב עליון של כליה שמאלית, זנב הלבלב, אדרנל שמאל, טחול ורקמות רכות. 2. הודגם תהליך אקטופי(משני) בלבדבאונה הימנית בכבד בעל גבולות בלתי סדירים במימדים של 2.5 ס"מ וקליטה חמה של החומר בתוכו. 3. הודגם רחם מוגדל עם מס' קשריות בתוכו אך עם אזור קליטת יתר מתונה רק באספקט קידמי עליון מימין - לקורלציה קלינית והמשך בירור מכוון. 4. פרט לכך ללא ממצאים אקטופיים נוספים קולטי האנלוג של הסומטוסטטין האוקטריאוד. מבקשת את פרשנותך והמלצתך בהתייחס לתוצאות הנ"ל. לגבי הנקודות שהעלת בהתייחסותך הקודמת, הביופסות נלקחו מהגרורה בכבד ומגוש בכליה, לא מהלבלב. לגבי שאר הבדיקות שהעלת, טרם נעשו. על מה הן מלמדות?

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים