אדנומה באדרנל

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

08/01/2011 | 09:45 | מאת: רווית רייכמן

בוקר טוב שמי רוית בת 42 לצערי הרב התגלה אצלי במהלך בדיקת סיטי חשד לאדנומה באדרנל לאחר בדיקת mar התשובה היא אינצידנטולמה בחלק העליון של האדרנל הימני אני רוצה לציין שלפני כשנה לא היה כלום לאחר בדיקת סיטי שעשיתי עקב כריתת רחם.ברצוני לשאול כמה שאלות רוצה לציין שכל המשפחה שלי חלקם נפטרו מהמחלה. 1. אני כל הזמן עייפה ,ירדתי במשקל במהלך החודשיים האחרונים,יש לי נשירה של השיער אין לי מושג עם אלה תופעות הלוואי של זה ודרך אגב עשיתי בדיקת דם כנראה של ההרומנים והבדיקה יצאה מתווך הנורמה . 2. אני סבלת ממחלת אנטמטריוזס העם יש קשר בין המחלה לבין הגוש הזה.. 3. אני מעוניית להוריד את הגוש או לעשות ביופבסיה עקב המצב המשפחתי . 4. אשמח לקבל ממך חוות דעת

שלום רב, הממצא ביתרת הכיליה הוא ממצא מקרי. ממליצה התיעצות של אנדוקרינולוג בנושא של בירור להפרשה הורמונלית יתר מהאדרנל. רוב האינצידנטלומות באדרנל הן שפירות, ובד"כ לא מבצעים רוטיני ביופסיה. כמו כן, ללא סיבה מוצדקת, לא "מורידים" את הגוש באדרנל והאדרנל. ממליצה השלמת בירור ויעוץ אנדוקרינולוגי מסודר, בבברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים