פאוכרומוציטומה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/06/2010 | 11:57 | מאת: מונה

שלום רב, מזה חודשיים אני מרגישה תופעות מוזרות בגוף כמו דופק מוגבר שאני מרגישה אותו טוב כאילו שכל החזה שלי זז, צמרמורות, גלי חום שמרגישה אותם בפנים, עייפות ,כאבי ראש בלתי מוסברים שאני מתעוררת איתם,סחרחורת שמופיה כשאני עוברת משכיבה\ישבה לעמידה. אני גם מרגישה כאב עמום בבטן וגב עליונים מצד ימין,כאב זה מחמיר אם לוחצים על האיזור במיוחד באיזור של צלעות הגב מאחור. עברתי בדיקות דם ואולטראסאונד בטן וקליות וגם מיפוי עצם והכל תקין. בשבוע שעבר בעלי אשפז אותי אחרי שראה אותי בעיצומו של התקף ובבית חולים עברתי כל הבדיקות השגרתיות ללא ממצא חריג חוץ מזה שמסתבר שלחץ הדם שלי קופץ מדי פעם ביום(150/100??? ) ללא התראה וחוזר להיות נורמלי.שוחררתי מבית החולים עם המלצה לעקוב אחרי ל"ד ולעבור בדיקת שתן לקאטאכולמינים שהבנתי שהתוצאות שלה קריטיות ויכולות להצביע על הבעיה שלי,בדיקה זו לוקחת לה חודש עד שתצא. אני מיואשת ולא יודעת מה ולאן לפנות ואף אחד לא מבין אותי וחושבים שמה שיש לי זה נפשי ובינתיים אני בקושי מתפקדת בבית ,אני בת 33 עם שני ילדים. את יכולה לעזור לי באבחנה או לאן לפנות על מנת לחזור לתפקד כרגיל.יש לציין שאני מטופלת מזה 3 חודשים בתרופה בשם אדרונקס לטיפול בדיכאון וגם אני אובחנתי כ ADD וכבר 4 שנים נוטלת ריטלין ,האם תרופות אלו יכולות לגרום לתופעות שיש לי, אני קצת דואגת כי לאח שלי הוסר לפני 6 שנים קרצינואיד מבלוטת התריס אז אני חוששת שמה שאני מרגישה נובע מגידול באדרינל. אנא עזרתך ולאן אוכל לפנות ,אני חסרת אונים ואף אחד לא מבין אותי כי " הכל תקין" תודה מונה

שלום רב, במיקרה שלך, הטיפול בתרופה בשם אדרונקס יכול לגרום לתוצאה מוגברת של נוראפינפרין - בלא נוכחות גידול. לכן ממליצה להתיעץ עם אנדוקרינולוג המטפל, אפשר לבצע גם בדיקת דם לרמת כרומוגרנין A בתנאים מסויימים (צריך לבדוק שאת לא נוטלת תרופות אשר יכולות להשפיע על רמת סמן זה בדם). ממליצה לך לבצע את הבירור במסגרת יעוץ ומעקב של אנדוקרינולוג, בברכה, ד"ר גרוזינסקי

26/11/2011 | 23:17 | מאת: נטשה

לי היה גידול הפאו בבלוטת האדרנל טופלתי ביסודיות ובהצלחה בבית חולים תל השומר אם את מעוניינת לדבר אתי תשיבי לי במייל אני ישמח לעזור לך רפואה שלמה

21/02/2013 | 23:16 | מאת: ענת

הי, מזה שנתיים אני סובלת מתופעות של דופק מוגבר , חיוורון, לחץ דם, כאבי ראש ולעיתים בחילות. זה מגיע בהתקפים של 10-20 דקות בדכ. בתחילה זה היה אחת לחודש וכיום זה בין פעם לפעמיים ביום. כרגע אני בבדיקות. אשמח לשמוע על רופאים מומחים ומנתחים של הפאוכרומוציטומה. אולי עוד קצת מוקדם לקבוע , אך אני מבררת. תודה ענת

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים