קרצינומה של הלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

10/01/2010 | 14:44 | מאת: אורית

055505לפני כ4 שנים התגלה אצלי גרטיטיס ללא חידק אליקובקטור אני מטופלת באומפרדקס . והיה לי כאבים חזקים בגב באזור הלבלב לפני כשנה התגלה רמות קורטיזון מאוד גבוהות שמקורן היה בתסומת קושינג ביותרת המוח נותחתי והוצאה אדנומה מהיפופיזה . אחרי הניתוח רמת קורטיזול בדם ירדה אך בשתן לא ירדה. במשך תקופה ארוכה אחרי הניתוח היה לי בחילות בעיקר בבוקר וכאבים בקיבה . קראתי שיש קשר בין קורטיזול גבוהה לבין הלבלב מהו קשר ואיזה בדיקות אלי לעשות כדי לשלול משהו בלבלב?

שלום רב, לפי מה שכתבת, את סובלת מתסמונת קושינג, ולאחר כריתה של אדנומה היפופיזארית, עדיין ישנה עדות (לפחות מעבדתית בשתן) לקיום מחלה. אין קשר ישיר בין תסמונת קושינג לבין בעיה בלבלב, חוץ ממקרים נדירים של הפרשה אקטופית של ACTH/CRH מגידולים לא ממקור היפופיזארי. לאור בעייתיות של המקרה שלך, אי אפשר להמליץ (מבלי לדעת פרטים נוספים) על ביצוע בדיקות אחרות. ממליצה להתיעץ על כך עם האנדוקרינולוג המטפל. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים