שאלות בנוגע לגידול נוירו אנדוקריני בלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/05/2018 | 10:03 | מאת: אתי

לפני שבוע גילו לי לאחר ביופסיה של הלבלב שני גידולים נוירואנדוקריניים אני שואלת בבקשה אחרי הסרתם חייבים טיפול אונקולוגי? לעשות לכל בני המשפחה סיטי של מע העיכול ?ואולי שאלה דבילית אבל חשובה לי זה ממש סרטן צריך להיזהר מאנשים חולים בשפעת בוירוסים בגלל סיבת הדבקה ?תודה

אתי שלום, תודה על פנייתך, כן, ממליצה על מעקב של רופא שמתמחה בתחום של גידולים נוירואנדוקריניים (אונקולוג, אנדוקרינולוג, וכו). אין צורך בד"כ לבדיקת קרובי משפחה, פרט למקרים נדירים של תסמונת משפחתית שיכולה להתלוות בגידולים נוירואנדוקרינים של הלבלב - שוב, ההחלטה על איזה בירור, מעקב או טיפול תתקבל רק לאחר יעוץ עם רופא שמתמחה בתחום. בברכה, בהצלחה, ד"ר סימונה גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים